Kovo pradžioje Charkove atsirado nauja organizacija – „Charkovo miesto gynėjai“, kurią įkūrė Sergejus Judajevas, Jegoras Logvinovas ir Artiomas Trofimovas. Būtent jie prieš Rusijos televizijos kanalo kameras paskelbė liaudies respubliką, praneša TSN.

Vėliau prie jų prisijungė Genadijus Makarovas ir Igoris Masalovas. Specialiųjų tarnybų duomenimis, pirmasis dažnai važinėja pas įtakingus žmones į Rusiją. Jis organizavo jau seniai su Kremliaus interesais siejamo Olego Carevo vizitą į Charkovą.

Dar vienas Charkovo miesto gynėjas I. Masalovas – taip pat O. Carevo ir Vadimo Kolesničkos draugas. Anksčiau jis buvo „Rusijos bloke“.

Dabar yra „Regionų partijos“ deputato Dmitrijaus Šencovo padėjėjas.

Charkove dažnai lankosi ir baikeriu Chirurgu vadinamas Aleksandras Zaldostanovas, kuris yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugas. Mieste jis svečiuojasi pas vietinius judėjimo „Ukrainos pasirinkimas“ lyderius Vitalijų Satarovą ir Viačeslavą Guliajevą.

Prie separatistų taip pat prisijungė Konstantinas Dolgovas, siejamas su komunistais. „Anksčiau dirbo su Markovu, dabar dirba su Olegu Carevu. Charkove jis pravardžiuojamas Kostia Poltoruška. Taip jis vadinti pradėtas po to, kai ėmė organizuoti mokamus mitingus – už pusantro tūkstančio dolerių (rus. pusantro – poltora, red.)“, - teigia siužeto autoriai.

Nemažiau prie šalies suvereniteto griovimo prisideda ir komunistai, pasižymintis ne mažesniu aktyvumu nei Donecke ar Luhanske.

Pagrindinė problema Charkove – iki šiol iš dalies Viktoro Janukovyčiaus komandos kontroliuojamos milicijos sabotažas.