Jis išreiškė viltį, kad Airijos vyriausybė imsis reikiamų žingsnių užtikrinant, jog ateityje nė viena moteris nebemirtų panašiomis aplinkybėmis. Tuo tarpu Airijos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad Airijos ambasadorius Delyje susitinka su Indijos pareigūnais ir diplomatais, kad aptartų 31 metų stomatologės mirtį.

Penktadienio rytą kalbėdamas per radiją RTE, D. Chakravarti sakė, jog Dubline buvo susitikęs su vyriausybės pareigūnais ir išreiškė susirūpinimą dėl moters mirties. Jis teigė turįs vilčių, kad tyrimas bus atliktas kiek įmanoma greičiau ir kad nuo to nenukentės tyrimo kokybė.

Ambasadorius pabrėžė, jog Indijoje leidžiama atlikti abortus, kai kyla grėsmė motinos gyvybei.

Prie diplomatų, susirūpinusių S. Halappanavar mirtimi, prisijungė ir Indijos žiniasklaida. Laikraštis „The Times of India“ savo redakcijos skiltyje rašydamas apie šią tragediją teigė, kad „abortų draudimas nusinešė gyvybę, kuri turėjo gyventi. Kaip tai dera su požiūriu, kad šis draudimas „saugo gyvybes“?“.

DELFI jau rašė, kad spalio 21 d. S. Halappanavar įvyko persileidimas, po savaitės ji mirė nuo kraujo užkrėtimo. Moteris tris kartus prašė medikų nutraukti nėštumą. Artimųjų teigimu, šie nesutiko, nes neva girdėjo vaisiaus širdies plakimą. Artimieji mano, kad uždelsus nutraukti nėštumą įvyko kraujo užkrėtimas, dėl kurio moteris spalio 27 d. mirė.