Pakistanas teigia, kad be jokio pagrindo iš Indijos teritorijos paleista ugnis pražudė vieną kaimo gyventoją ir pusantrų metukų vaiką. Indija, savo ruožtu, pranešė, kad žuvo jos pajėgų karys ir šešiametis berniukas.

Per naktį į pirmadienį įvykusį susišaudymą nukentėjo dar septyni kaimo gyventojai, išplatintame pranešime skelbė Pakistano kariuomenė. Ji taip pat pranešė, kad Pakistano sukarintos pajėgos atsakė į šūvius.

Tiek Indija, tiek Pakistanas reiškia pretenzijas kontroliuoti visą ginčijamą regioną.

Indija tikina tik atsakiusi į Pakistano vykdytas atakas, kurias pavadino neišprovokuotu ir akivaizdžiu paliaubų pažeidimu.

Pakistano kariai ankstų pirmadienio rytą mažiausiai dvylikoje pasienio punktų šaudė iš minosvaidžių ir automatinių šautuvų, sakė aukšto rango Indijos pareigūnas, priklausantis šios šalies sienos apsaugos pajėgoms. Jis teigė, kad be jau minėtų aukų Indijos valdomoje Kašmyro regiono dalyje taip pat buvo sužeisti ir devyni kaimo gyventojai bei du kariai.

Per pastarąsias savaites tarp šių nesutaikomų priešių įvyko dešimtys panašių incidentų. Įtampa išaugo praėjusį mėnesį Indijai paskelbus, kad Pakistano teritorijoje vykdė antpuolius prieš kovotojus, keršydama už rugsėjį Kašmyre įvykdytą ataką, kurios metu žuvo 19 Indijos karių.