Tiesa, P. Dreieriui teko iš savo kišenės sumokėti už pabėgėlių nakvynę Berlyne, nes esą jam nepatiko sąlygos, kurios migrantams buvo pasiūlytos sostinėje.

Bavarijos Ladshuto apygardos vadovui kantrybė trūko po to, kai jis ne vieną kartą telefonu ir atviru laišku perspėjo Angelą Merkel – Bavarija ne guminė. Ir kai eilinė minia migrantų atvyko į jo valdomą teritoriją, didelė grupė sirų – 50-mt žmonių – buvo susodinti į autobusą, paskui automobiliu į Berlyną išvyko ir apygardos vadovas. P. Dreieris pabrėžia – pabėgėliai tam nesipriešino, o jis tenorėjęs dar sykį perspėti – federalinė valdžia turi keisti vadinamąją atvirų durų politiką.

„Aš už tai, kad su pabėgėliais būtų elgiamasi žmoniškai, kad jie būtų apgyvendinami ne laikinuose būstuose, gimnazijose ar panašiai. Bet kai jų tiek daug, negalime jų priimti žmoniškai“, – piktinosi Bavarijos Landshuto apygardos vadovas.

Autobusas su pabėgėliais vėlų ketvirtadienio vakarą atvyko prie kanclerės biuro. Pasak vyriausybės atstovo Steffeno Seiberto, už migrantų įkurdinimą atsako ir federalinė, ir vietos valdžia, tad valdžia sutiko nakčiai priglausti pabėgėlių grupę, bet kai P. Dreieris pamatė, kad jie nebus priiimti, jo požiūriu, žmoniškai, todėl nutarė pats sumokėti už migrantų nakvynę. Kanclerė A. Merkel pareiškė – reikėjo perspėti nors prieš dieną.

„Esu nusivylęs, susisiekiau su vyriausybės kanceliarija, pasakiau, kad tikiuosi, jog žmoniškai priims tuos žmones – ne kokioje jos pabėgėlių stovykloje kaip paprastai. Deja, tai pasirodė neįmanoma, tad tenka pasinaudoti savo turimais kontaktais“, – pasakojo P. Dreieris.

Migrantai, sužinoję, kad jų kelionė į Berlyną buvo tik politinis žingsnis, piktinosi. Visiems, norintiems grįžti į Bavariją, suteikta galimybė. Landshuto apygardoje gyvena 150 tūkstančių žmonių ir joje reikia įkurdinti 2100 pabėgėlių.

Visoje Vokietijoje surengta apklausa rodo, kad dauguma vokiečių abejoja, ar šalis pajėgi priimti rekordinį skaičių migrantų, ypač po Naujųjų metų išpuolių prieš moteris Kelne. Septyni iš 10-ies vokiečių bijo, kad migrantų banga atneš ir daugiau nusikaltimų.

Vilčių tekia Turkijos vyriausybės sprendimas suteikti pabėgėliams iš karo zonų leidimus dirbti praėjus pusmečiui po atvykimo. Gal būt tai nors kiek sumažins migracijos į Europą srautą.