Antradienį, kovo 19 d., oficiali Prancūzijos lyderio fotografė Soazig de la Moissonnière instagrame paskelbė nespalvotų nuotraukų, kuriose E. Macronas sukandęs dantis daužo bokso maišą.

Vieni socialinių tinklų naudotojai netrukus ėmė jį lyginti su Rocky Balboa, kiti – svarstyti, ar šios nuotraukos tyčia buvo paviešintos po to, kai E. Macronas paragino Europą stiprinti atsaką į Rusijos karą su Ukraina. Kai kurie naudotojai pareiškė, kad nuotraukos rodo, jog prezidentas ruošiasi mūšiui su Vladimiru Putinu – pastarasis irgi nesibodi demonstruoti savo fizinės formos.


Moterims skirtas žurnalas „Femme Actuelle“ nuotraukoms nepagailėjo gražesnių žodžių ir parašė, kad jose „Brigitte vyras Macronas“ pasižymi „ryžtingu žvilgsniu, tarytum norėtų kautis su oponentu... Regis, jis smūgiuoja taip smarkiai, kad net išryškėja bicepsas.“

Kiti komentatoriai pasibaisėjo nuotraukomis. Prancūzijos Žaliųjų partijos narė Sandrone Rousseau perskelbė vieną iš nuotraukų ir pakomentavo: „Koks progresyvumo pralaimėjimas. Ir koks politinės komunikacijos skurdas.“

Jonathanas Bouchet-Petersenas centro kairės laikraštyje „Liberation“ parašė, kad nuotraukos yra „gana pribloškiantis komunikacijos pasirinkimas“, ir pridūrė, jog būtų geriau, jeigu šis kadras pasirodytų besantis šmaikštaus socialinių tinklų naudotojo pokštas, kaip jis iš pradžių ir pagalvojo.

Lotaringijos universiteto istorijos dėstytojas Ericas Anceau socialiniame tinkle X pakomentavo, kad nuotraukos yra „dalis neopopulistinio vyriškumo, kurį šiandien mėgsta demonstruoti kai kurie lyderiai, pradedant nuo šio žanro meistro (iki šiol) Vladimiro Putino“.

V. Putinas buvo nufotografuotas žvejojantis, medžiojantis, šaudantis, pusnuogis jojantis arkliu, žaidžiantis ledo ritulį, triuškinantis savo priešininkus dziudo dvikovose bei važiuojantis tankais ir plaukiantis povandeniniais laivais.

E. Macrono nuotraukos sukelia nuostabą ne pirmą kartą. Štai 2022 m. rinkimų kampanijos metu jis įsiamžino sėdintis ant sofos prasisagstęs marškinius ir atidengęs dalį plaukuotos krūtinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)