„Ministro pirmininko pareigos nesuderinamos su jokiais įtarimais dėl mano sąžiningumo“, – sakė A. Costa spaudos konferencijoje po trumpo pokalbio su prezidentu Marcelo Rebelo de Sousa, kuris įvyko kiek anksčiau antradienį.

„Šiomis aplinkybėmis Respublikos prezidentui įteikiau savo atsistatydinimo pareiškimą“, – pridūrė jis.

Portugalijos žiniasklaida antradienį pranešė, kad tyrėjai atliko kratas keliose ministerijose, taip pat A. Costa‘os biure.

Vėliau prokurorai pranešė, kad pareiškė kaltinimus infrastruktūros ministrui Joao Galambai ir išdavė arešto orderį A. Costa‘os administracijos vadovui.

Tyrimas apima įtariamą „piktnaudžiavimą lėšomis, aktyvią ir pasyvią politinių figūrų korupciją ir prekybą įtaka“, teigiama prokurorų pranešime.

Atskiras tyrimas atliekamas A. Costa‘os atžvilgiu, nes jis, kaip įtariama, asmeniškai įsikišo, kad paspartintų kontraktų sudarymą, sakoma pranešime.

Tyrimas apima ličio kasybos koncesijas šalies šiaurėje, taip pat vandenilio gamybos projektą ir duomenų centrą, kurį turėtų statyti bendrovė „Start Campus“ Sineso mieste, esančiame maždaug už 100 km į pietus nuo Lisabonos.

Portugalija turi didžiausias ličio atsargas Europoje ir yra svarbiausia jo išgavėja žemyne, tačiau šiuo metu visa produkcija skiriama tik keramikos ir stiklo gamybos pramonei.

Portugalijos socialistų partijai priklausantis A. Costa nuo 2015 metų pabaigos eina ministro pirmininko pareigas ir 2022-ųjų sausį buvo perrinktas. Jo populiarumas pastaruoju metu sumažėjo po virtinės skandalų, susijusių su nacionaline oro bendrove TAP.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją