A. Otarola žurnalistams Limoje sakė, kad „po pokalbio su respublikos prezidente paskelbiau apie savo sprendimą pateikti atsistatydinimo pareiškimą“.

A. Otarola yra patyręs politikas ir teisininkas, ėjęs prezidentės Dinos Boluartės administracijos vadovo pareigas. Ši, praėjusį savaitgalį kilus skandalui, nurodė jam grįžti namo iš oficialios kelionės į Kanadą.

57 metų A. Otarola yra vedęs ir turi penkis vaikus.

Savaitgalį televizijos laida „Panorama“ paskelbė, kaip teigiama, A. Otarolos pokalbio su 25 metų moterimi, vardu Yazire Pinedo, įrašus. Su ja šiemet buvo sudarytos dvi sutartys, kurių bendra vertė siekė 14 000 JAV dolerių, dėl archyvavimo ir administracinių darbų vyriausybei.

Viename iš įrašų vyras, kaip manoma, premjeras, jai sako: „Pasakyk man, mano meile, kad galėtume pasikalbėti. Žinai, šie dalykai erzina, jie yra skausmas, bet tu taip pat žinai, kad aš myliu tave“, greičiausiai turėdamas omenyje biurokratinius formalumus, susijusius su konkursu dėl darbo vyriausybėje.

A. Otarola neigė, kad pažeidė Peru darbo įstatymus ar padarė kitų nusižengimų. „Suprantu politinių aplinkybių rimtumą, bet kartoju, kad nepadariau nieko neteisėto“, – sakė jis pirmadienį socialiniame tinkle „X“.

Prezidentūra anksčiau antradienį paskelbtame pareiškime teigė, kad prieš nuspręsdama, ką daryti, išklausys A. Otarolą.

Y. Pinedo antradienį sakė, kad nutekinti pokalbiai su A. Otarolu buvo 2021 metais, dar prieš jam tampant ministrų kabineto nariu. Tačiau ji pripažino, kad su juo turėjo trumpus „galbūt sentimentalius santykius“.

Tiek dešiniosios, tiek kairiosios opozicinės partijos pareikalavo, kad A. Otarola atsistatydintų. Prokurorai pareiškė, kad tirs jo galimą interesų konfliktą ir „neteisėtą rėmimą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją