Didžiosios Britanijos karališkųjų oro pajėgų (RAF) naikintuvas pasitiko atskrendantį „Qatar Airways“ oro linijų lėktuvą „Airbus A330“ ir jį palydėjo į Mančesterio oro uostą, nes pilotas pranešė, kad lėktuve gali būti bomba, praneša „The Daily Mail“ su nuoroda į Mančesterio policiją.

Pranešama, kad lėktuvas skrido iš Dohos, o Karališkosios oro pajėgos jo pasitikti iš bazės Linkolnšyre nusiuntė „Typhoon“ naikintuvą.

Pirminiais duomenimis, lėktuvas nusileido, ant nusileidimo tako jį apsupo ginkluoti policijos pareigūnai ir ugniagesių automobiliai.

Vyriausiasis policijos inspektorius Johnas O‘Hare pasakė: „Atvykstantį lėktuvą į oro uostą palydėjo Karališkosios oro pajėgos, nes pilotas gavo informaciją, kad lėktuve yra bomba. Nežinome, ar grėsmė reali, bet į situaciją reagavome nedelsdami nė sekundės.“

Gynybos ministerija atsisakė komentuoti pranešimus.

Lėktuvu skridusius žmones oro uosto teritorijoje pasitiko ir patikrino policijos bei kiti pareigūnai.

„Raginu žmones nepanikuoti. Mes imsimės visų įmanomų priemonių, kad lėktuvo keleiviai ir oro uoste esantys žmonės būtų saugūs, tai pagrindinis mūsų rūpestis.“

Lėktuvu skridusio keleivio nufilmuotoje vaizdo medžiagoje užfiksuotas naikintuvas, skrendantis šalia leistis besiruošiančio orlaivio.

Mančesterio gyventojai pasakoja girdėję naikintuvo ūžimą virš besileidžiančio lėktuvo.

Vienas pasakė: „Pamačiau lyg iš niekur staiga atsiradusį naikintuvą, skrendantį visai šalia keleivinio lėktuvo. Jis buvo labai arti, ir skleidė neįtikėtiną triukšmą.“

„Pamaniau, kad jis atakuos lėktuvą, nes skrido prie pat jo. Atrodė, kad naikintuvas atsekė paskui lėktuvą iki oro uosto.“

Kitas Mančesterio gyventojas: „Jis praskrido virš mano namų, skleisdamas labai stiprų garsą. Tai buvo naikintuvas, kuris skrido į Mančesterio oro uostą.“

Sulaikytas „Qatar Airways“ lėktuvu skridęs vyras

Sulaikytas į Mančesterio oro uostą su naikintuvo palyda antradienį atskridusio Kataro avialinijų bendrovės „Qatar Airways“ lėktuvo keleivis, kuris įtariamas melagingu pranešimu apie sprogmenį orlaivyje, remdamasi Didžiosios Britanijos policija skelbia „Reuters“.

Iš Dohos į Mančesterį skridusio keleivinio lėktuvo įgula sulaukė grasinimo dėl galimo sprogmens orlaivyje.

Mančesterio policijos pranešime teigiama, kad dabar jau leidžiama keleiviams išsilaipinti iš lėktuvo.

Visi skrydžiai iš Mančesterio oro uosto ir į jį buvo atšaukti maždaug 25 minutėms. Operacijos oro uoste atnaujintos apie 14.00 val. (Britanijos vasaros laiku) lėktuvui nusileidus terminale.

Kaip pranešama, su incidentu susijęs keleivinis lėktuvas yra „Airbus A330“, kuriame skrido 269 keleiviai ir 13 Kataro avialinijų bendrovės įgulos narių. Orlaivį lydėjo Karališkojo oro laivyno karo lėktuvas „Typhoon“.

Pasak Mančesterio policijos, pareigūnai šį incidentą traktavo kaip „nepaprastąją padėtį“, nes nebuvo žinoma, „kiek ši grėsmė yra tikra“.




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)