Praėjusių metų birželį dar diskutuota apie skirtingus Lietuvos ir Vokietijos lūkesčius. „Lietuva pageidauja, kad brigada būtų nuolatinė, o Vokietija pasisako už lankstesnį modelį. Abi šalys turėtų užtikrinti, kad diskusijos šiuo klausimu nepakenktų iki šiol pasiektiems laimėjimams“, – perspėjo tada politologas Kaius Olafas Langas išsamiame analitiniame straipsnyje „Vokietija ir Lietuva: nuo bendradarbiavimo gynybos srityje prie partnerystės saugumo srityje“, tarp eilučių reikšdamas abejonę dėl nuolatinės brigados.

O kai Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius, viešėdamas Vilniuje, pažadėjo nuolat dislokuoti Bundesvero brigadą, Vokietijoje ir vėl sėtos abejonės šio projekto sėkme. Bundesvero sąjungos pirmininkas Andre Wüstneris teigė, jog „dėl numatyto stiprios kovinės brigados dislokavimo karius apėmusios nerimastingos nuotaikos“, o kariai ir jų šeimų nariai prisipažino bijantys persikelti gyventi taip arti sienos su Rusija, – apie tai praėjusį rugsėjį rašė žurnalas „Der Spiegel“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)