Televizija rodė per karštį dirbančius ir besiplūstančius žmones. Prie ledų pardavimo vietų driekėsi ilgos eilės. Žmonės vėsos ieškojo ir prie fontanų bei kondicionuojamuose prekybos centruose.

Madrido regiono vyriausybė apsisprendė dėl virtinės priemonių karščio padariniams sušvelninti. Sostinėje jau gegužės viduryje, t.y mėnesiu anksčiau nei įprastai, bus atidaryti baseinai po atviru dangumi, bus koreguojamas mokyklų darbo laikas, dažniau kontroliuojama padėtis socialiniuose ir sveikatos centruose. Dažniau važinės metro traukiniai ir autobusai, kad būtų išvengta didesnių žmonių susibūrimų ir ilgų eilių.

Jau nuo savaitės pradžios Ispanijoje dėl „labai šiltos ir sausos oro masės iš Afrikos“ yra neįprastai karšta. Keliuose Andalūzijos miestuose, įskaitant Kordobą ir Granadą, pagerinti balandžio šilumos rekordai. Kordoboje ligšiolinis 34 laipsnių rekordas viršytas antradienį – termometrų stulpeliai čia kopė iki 35,1 laipsnio.

Ispanijos meteorologijos tarnybos „Aemet“ duomenimis, ketvirtadienį piką pasiekęs karštis dar tęsis ir penktadienį. Madride prognozuojamos 30 laipsnių temperatūros. Maljorkos šiaurėje abi dienas kais iki 34 laipsnių.

Andalūzijoje šalies pietuose karštis gali pasiekti net 38 laipsnius. „Aemet“ atstovas Rubénas del Campo neatmetė, kad bus pasiekta ir 40 laipsnių riba – to žemyninėje Ispanijos dalyje balandį dar nėra buvę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją