Kaip informuoja agentūra „Ria Novosti“, Atėnų prokuratūra dėl paauglio nužudymo įtarimus pareiškė dviems policininkams. Vienas įtariamas - 37 metų Epaminondas Korkoneas įtariamas neteisėtai panaudojęs ginklą ir dėl to nušovęs žmogų, o kitas - 31 metų Vassilis Saraliotis įtariamas bendrininkavimu.

Sulaikytieji policininkai teigia, kad bandė gintis nuo užpuolikų. Į žmones šaudęs pareigūnas pripažįsta paleidęs tris šūvius, tačiau tikina, kad nesikėsino į jų gyvybes.

Atėnų prokuratūroje jau apklausti septyni per riaušes sulaikyti jaunuoliai. Jie įtariami chuliganizmu, neteisėtu ginklo nešiojimu.

17 val. duomenimis, Graikijoje toliau tęsėsi žmonių demonstracijos.

Demonstrantai, daugiausia - Atėnų centre esančio Eksarchijos rajono, kuriame ir įvyko tas incidentas, gyventojai, protestavo prieš policijos "savavaliavimą" ir skandavo šūkius prieš dešiniosios pakraipos vyriausybę, kuriai vadovauja premjeras Costas Caramanlis.

Penkiolikmetis Andreas Grigoropoulo žuvo šeštadienį apie 21 val., vienam policininkui šovus į grupę jaunuolių, kurie į policijos automobilį svaidė Molotovo kokteilius, nurodė policija. Vaikinukas buvo nuvežtas į netoliese esančią ligoninę, kur buvo patvirtintas jo mirties faktas.

Pasirodžius naujienoms apie jo žūtį, Eksarchijos rajone, kur dažnai įvyksta susirėmimai su policija, jaunuoliai pradėjo padeginėti šiukšlių dėžes.

Vėliau protestai kilo šalies šiaurėje esančiuose Salonikuose ir pietuose esančiuose Patruose. Demonstrantai atakavo bankų skyrius ir padarė žalos 17-ai jų Atėnuose ir penkiems Salonikuose.

Pranešama, kad buvo išdaužyti Salonikų rotušės langai, užpulti Graikijos nacionalinis bankas ir bankas "Emporiki", taip pat - drabužių parduotuvės ir prekybos centrai.

Pagrindine Egnatijos gatve regioninės Makedonijos-Trakijos ministerijos link žygiavo maždaug 2 tūkst. demonstrantų, kurie prie tos ministerijos padegė šiukšlių dėžes.

Vidaus reikalų ministras Prokopis Pavlopoulos ir policija išreiškė "didelį apgailestavimą" dėl šio šaudymo ir nurodė atlikti tyrimą, kuriam vadovauja trys prokurorai.

Du policininkai ir jų vadovas laikinai nušalinti nuo pareigų.

P.Pavlopulas ir jaunesnysis ministras Panayotis Hinofotis premjerui pasiūlė savo atsistatydinimą, bet vyriausybės vadovas su tuo nesutiko.

Pranešama, kad per susirėmimus nukentėjo trys policininkai.

1985 metais policijos pareigūnui nušovus 15-metį Michalį Kaltezą, Eksarchijoje kilo smurtiniai kraštutinių kairiųjų pažiūrų jaunuolių ir policijos susirėmimai.