S.Palin buvo respublikonų kandidato į prezidento postą Johno McCaino porininkė per rinkimus 2008 metais, kuriuos laimėjo demokratas Barackas Obama.

Duodamas interviu televizijai "ABC News", kurio ištrauka buvo paskelbta sekmadienį, D.Cheney pareiškė, kad J.McCaino sprendimas pasirinkti S.Palin buvo "klaida".

"Man patinka gubernatorė Palin, - sakė D.Cheney. - Tačiau, sprendžiant iš jos biografijos, ji gubernatore išbuvo kiek? Dvejus metus?"

"Nemanau, kad išlaikė egzaminą... dėl pasiruošimo perimti" prezidento pareigas, pridūrė jis.

Dabartinis respublikonų kandidatas Mittas Romney dar nėra pasirinkęs kandidato į viceprezidento postą, likus apie trims mėnesiams iki šalies vadovo rinkimų.

Jeigu M.Romney paklausys D.Cheney perspėjimo, jis gali nuspręsti nesirinkti partnerių, kurie dėl savo patirties gali išprovokuoti nepageidaujamų palyginimų su S.Palin - tokių kaip Naujosios Meksikos gubernatorė Susana Martinez, Pietų Karolinos gubernatorė Nikki Haley arba Naujojo Džersio gubernatorius Chrisas Christie.

Pagrindiniai pretendentai tapti M.Romney kampanijos porininkais - šiek tiek daugiau patirties turintis Ohajo senatorius Robas Portmanas, kuris galėtų užtikrinti respublikono kandidato populiarumą šioje permainingai balsuojančioje valstijoje, taip pat buvęs Minesotos gubernatorius Timas Pawlenty, kuris buvo išrinktas du kartus.

Gegužę buvęs respublikonų kandidatas J.McCainas taip pat davė patarimą M.Romney kampanijai.

"Manau, (kampanijos partneriu) turėtų tapti žmogus, kurį jis pažįsta, kuriuo galėtų pasitikėti, o svarbiausias - absoliučiai svarbiausias - aspektas: jeigu kas nors jam nutiktų, ar tas žmogus būtų gerai pasirengęs užimti (prezidento) vietą?" - J.McCainas sakė duodamas interviu ABC.