Tiriamosios žurnalistikos centras „Correctiv“ neseniai paskelbė apie susitikimą, kuriame dalyvavo neonaciai, verslininkai, AfD ir Vokietijos krikščionių demokratų sąjungos (CDU) nariai, kurie aptarė slaptą planą, kaip reiktų priversti milijonus imigrantų išvykti iš Vokietijos.

Policijos duomenimis, šeštadienį demonstracijoje Berlyne prieš kraštutinius dešiniuosius ir jų ideologiją dalyvavo mažiausiai 120 000 žmonių.

AFP korespondentas pranešė, kad parlamento pastatą, Reichstagą, apsupę žmonės susikibo už rankų, o tai simbolizavo, kad jie jį saugo nuo kraštutinių dešiniųjų.

Dauguma renginio metu skambėjusių skanduočių buvo nukreiptos prieš AfD, kuri itin griežtai pasisako prieš imigraciją.

Daugiau nei 1 300 asociacijų, iniciatyvų ir institucijų ragino žmones dalyvauti demonstracijoje, kurios šūkis – „Mes esame ugniasienė“.

Šeštadienį ir kituose Vokietijos miestuose surengti protestai prieš kraštutinius dešiniuosius.

Demonstracijoje Berlyne dalyvavo ir politikai, įskaitant Socialdemokratų partijos (SPD) vadovę Saskią Esken, socialdemokratą sveikatos apsaugos ministrą Karlą Lauterbachą ir šeimos reikalų ministrę Lisą Paus iš Žaliųjų partijos.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas savo paramą renginio dalyviams išreiškė socialiniame tinkle „X“ (anksčiau „Twitter“), teigdamas, kad tai „stiprus ženklas už demokratiją ir mūsų konstituciją“.

Tuo metu AfD pasipiktino valdžios parama protestuotojams.

„Iki ko priėjome Vokietijoje, kad valdžia ragina protestuoti prieš dalį gyventojų?“ – partija parašė socialiniame tinkle „X“.

Nors po „Correctiv“ straipsnio AfD reitingai šiek tiek nusmuko, tačiau ji vis dar tebėra antra populiariausia partija po CDU.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)