Tai jau ne pirmas kartais, kai iš Šiaurės Korėjos pasiekia žinios apie šiurpius kanibalizmo atvejus. Skelbiama, jog vienas Šiaurės Korėjos gyventojas iškasė ir suvalgė neseniai palaidoto anūko palaikus. Kitas atvejis dar šiurpesnis – bado iškankintas vyras išsivirė ir suvalgė savo atžalą.

Naujausio kanibalizmo atvejo detales skelbia „Asia Press“.

Manoma, jog badas šalies Pietų ir Šiaurės Hvanhės provincijose jau pasiglemžė 10 tūkst. žmonių gyvybių. Baiminamasi, jog kanibalizmas po truputį plinta visoje Šiaurės Korėjoje.

Šiaurės Korėjai vis griežtinamos tarptautinės sankcijos dėl agresyvios šalies retorikos ir raketų bandymų.

„Asia Press“ – Osakoje, Japonijoje, veikianti naujienų agentūra - teigia, jog informaciją apie Šiaurės Korėją jai teikia pačios izoliuotos šalies gyventojai.

Teigiama, jog šie pranešimai patikimi.

„Asia Press“ turimais duomenimis, Pietų ir Šiaurės Hvanhės provincijose nuo bado jau mirė daugiau nei 10 tūkst. žmonių. Pchenjanas tokios informacijos nepatvirtino, tačiau ir nepaneigė.

Vienas informatorius, gyvenantis Pietų Hvanėje, teigia: „Gegužę mano kaime buvo sušaudytas vyras, nužudęs ir bandęs suvalgyti du savo vaikus. Kol žmonos nebuvo namuose, jis nužudė vyresnėlę dukrą – nusikaltimą matė jos broliukas, tad teko nužudyti ir jį. Kai žmona grįžo, vyras jai pasiūlė maisto. Pasakė: „Mes turime mėsos“. Moteriai kilo įtarimų, ji kreipėsi į pareigūnus. Galiausiai namų teritorijoje buvo aptikta nužudytų vaikų palaikų liekanų“.

„Asia Press“ žurnalistas Jiro Ishimaru teigia: „Labiausiai šokiruoja tai, jog apie kanibalizmą pasakoja daug žmonių“.

Kitas naujienų agentūrai dirbantis žurnalistas iš Šiaurės Korėjos – Gu Gwang Ho – teigia: „Buvo toks atvejis, kai sulaikė vyrą, kuris iškasė neseniai mirusio anūko palaikus ir juos suvalgė“.

Vienas vidurinio rango Šiaurės Korėjos valdančiosios partijos pareigūnas sakė: „Čongdano apygardoje esančiame kaime nuo bado pamišęs vyras išsivirė ir suvalgė savo vaiką – jis buvo sulaikytas“.