Nepaisant lietaus, į spontanišką mitingą susirinko apie 80 žmonių. Mitingo vietoje buvo daug žurnalistų. Atėjo netgi tėvai su mažais vaikais, rašo „Delfi RU“ Estijoje.

Taline dėl Aleksejaus Navalno mirties surengtas mitingas

„Bendras įspūdis labai slegiantis, nes daug žmonių verkė. Tiek moterys, tiek vyrai. Tai daugiausia tie žmonės, kurie asmeniškai pažinojo A. Navalną, jo šalininkai. Mitingo organizatoriai sakė, kad tokią akimirką geriau patylėti, bet apie šį skausmą, kuris įvyko ir kuris vyksta pasaulyje, norisi pasakyti tiek daug“, – iš mitingo vietos pasakojo „Delfi RU“ estų korespondentas.

Mitingo metu kalbėjo „Reforum Space“ atstovas Aleksejus Pavlovas.

„Rusija įžengė į traukinio, kuris lekia į sieną ir šluoja viską savo kelyje, fazę. Po rinkimų gali prasidėti ne taškinės, o masinės represijos, kurias lydės areštai visų, kurie buvo sąrašuose. Greičiausiai bus panaikintos kai kurios procedūrinės priemonės, kad būtų galima suimti ir sodinti žmones į kalėjimą. O gal net šaudyti, nežinau. Valstybės Dūma per dieną gali priimti 50 įstatymų, ir po dienos Rusija gali atsibusti totalitarinėje šalyje su 37-ųjų metų žudynėmis. Pradės dingti tėvai, broliai, nesigailės jis nei vaikų ar moterų“, – kalbėjo jis.

Taline dėl Aleksejaus Navalno mirties surengtas mitingas

„Raginu pasaulio bendruomenes ne pasiduoti, ne reikšti susirūpinimą, bet pasakyti: „Viskas, Vova, mes su tavimi nebedraugaujame. Mes nelaikome tavęs teisėtu prezidentu. Tu esi niekas. Mes ne-rengsime su tavimi jokių derybų. Ir kovo 17 dieną raginu visus ateiti ir parodyti, kad esate prieš karą, prieš Putiną ir nelaikote šio režimo teisėtu. Jis – žudikas, jis – teroristas, jis – vaikų grobikas, jis – maniakas. Kaip galima su juo kalbėtis?“.

Mitingo dalyviai ne tik kaltino V. Putiną dėl A. Navalno mirties ir reiškė nuoskaudą, bet ir ragino imtis aktyvių veiksmų. Vienas iš dalyvių ragino žmones aukoti pinigus Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, kitas – išvesti iš rikiuotės karines gamyklas Rusijos teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją