Anomalių oro reiškinių tyrimų departamentas buvo įkurtas 2001 m., vėliau jo veiklą pristabdė, o dabar, padaugėjus pranešimų apie NSO, jo veikla atnaujinama, informavo pulkininkas Julio Vucetich.

Departamente dirbsiantys sociologai, archeologai, astronomai meteorologai ir karinių oro pajėgų personalas analizuos anomalius dangaus reiškinius.

„Daugelis nepraneša apie NSO, baimindamiesi, kad iš jų pasišaipys ar palaikys bepročiais. Tačiau šiais laikais su naujomis technologijomis – mobiliaisiais telefonais filmuotais reportažais, socialiniais tinklalapiais žmonės gali atviriau skelbtis ir nebijoti, kad tik jie vieni matė tai, ką matė“, – svarstė pulkininkas.

Prieš dvi savaites centriniame Peru Huanuko regiono, Marababos kaimo gyventojai kelias dienas matė danguje šviečiančius apskritimus. Čilkos (59 km į pietus nuo Limos) gyventojai pranešė matę NSO. Buvusi miestelio gyventoja Paulina Jimenez (82 m.) pasakojo, kad prieš 16 metų virš uolos Jajos paplūdimyje matė daugybę šviesų. Tame paplūdimyje daug kartų buvo matyti NSO.

Atnaujinus biuro veiklą Peru galės dalintis informacija apie NSO su panašiomis agentūromis Urugvajuje, Čilėje, Brazilijoje, Ekvadore ir Argentinoje.