Propagandinė Rusijos naujienų agentūra „Regnum“ skelbia esą 30 metų Samantha Lewthwaite prieš dvi savaites buvo pakirsta snaiperio iš Rusijos kulkų.

Viena iš labiausiai ieškomų Jungtinės Karalystės nusikaltėlių, kaip skelbė žiniasklaida, spalį prisijungė prie „Islamo valstybės“ teroristų, kovojančių Sirijoje. Kol kas Rusijos žiniasklaidos informacijos autentiškumo patikrinti nepavyko.

S.Lewthwaite buvo ištekėjusi už 19 metų savižudžio sprogdintojo Germaine Lindsay – iš Jamaikos kilusio brito. Spėjama, kad moteris iš Jungtinės Karalystės išvyko 2009 metais.

„Viena iš pasaulyje labiausiai ieškomų terorisčių – Samantha Lewthwaite – kovojusi kartu su vienu Ukrainos batalionu, žuvo nuo kito savanorio snaiperio rankos“, – teigiama Rusijos naujienų agentūros pranešime.

Pasak „Regnum“,  „Baltoji našlė“ kovojo ukrainiečių batalione „Aidar“ ir buvo nušauta snaiperio, kuris esą kaip savanoris atvyko iš Rusijos kovoti Luhanske.

„Dabar Ukrainos specialiosios tarnybos už šio snaiperio galvą siūlo beveik milijoną dolerių“, – tikina naujienų agentūra.

Žinia, kad S. Lewthwaite nušauta, gali būti Rusijos bandymas pagerinti savo įvaizdį kovoje su terorizmu ir taip nukreipti dėmesį nuo kaltinimų, kad Maskva separatistus Ukrainoje aprūpina ginklais, rašo „The Daily Mail“.

Žinios apie S. Lewthwaite mirtį daugiau niekas nepatvirtino.

NATO perspėja, kad iš Rusijos į Ukrainą gabenama daug ginkluotės.

Spėjama, kad teroristė iš Jungtinės Karalystės Sirijoje buvo atsakinga už specialiosios moterų savižudžių grupės mokymus. Daugiausia teroristė dirbo su britėmis, priėmusiomis islamą ir nusprendusiomis kovoti „Islamo valstybės“ teroristinėje organizacijoje.

Per 2005 metų liepos 7 dieną Londone jos vyro surengtą teroristinį išpuolį žuvo 52 žmonės.

Iš pradžių moteris buvo vertinama tik kaip teroristo žmona, tačiau vėliau paaiškėjo, kad ji – „viena iš pavojingiausių terorisčių visame pasaulyje“.

2012 metų birželį du vyrai ir viena baltaodė moteris, spėjama, kad tai buvo S. Lewthwaite, Kenijos Mombasos mieste granatomis pražudė tris žmones, dar 25 buvo sužeisti. Moteris siejama ir dar su vienu išpuoliu, per kurį žuvo keli apsaugos darbuotojai.

DELFI primena, kad NATO pastarąsias dvi dienas matė, kaip į Rytų Ukrainą važiavo Rusijos karinės įrangos kolonos, įskaitant tankus, artileriją ir kovos veiksmams pasirengusius karius, trečiadienį sakė Aljanso pajėgų Europoje vyriausiasis vadas.

„Per pastarąsias dvi dienas matėme tą patį dalyką, apie kurį praneša ESBO (Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacija). Matėme į Ukrainą įvažiuojančias Rusijos karinės technikos kolonas, pirmiausia – rusų tankus, rusų artileriją, rusų priešlėktuvinės gynybos sistemas ir rusų kovines pajėgas“, – Sofijoje sakė JAV generolas Philipas Breedlove'as.

„Šiuo metu neturime aiškaus vaizdo dėl to, kiek. Sutariame, kad yra daug kolonų, kurias matėme“, – pridūrė jis.

ESBO stebėtojai antradienį pranešė matę 43 karinių sunkvežimių be skiriamųjų ženklų koloną, važiuojančią į Rytų Ukrainos separatistų bastioną Donecką. Penki sunkvežimiai tempė haubicas, kiti penki – salvinės raketų ugnies sistemas.

Pastaruoju metu sunkvežimiai be skiriamųjų ženklų ir sunkioji ginkluotė, keliaujantys fronto linijos link, separatistų kontroliuojamuose rajonuose buvo pastebėti ne kartą.

Trečiadienį Doneckas buvo intensyviai apšaudomas iš artilerijos pabūklų. Ukrainos kariškiai sakė, kad visame regione apšaudant jų pozicijas, vienas karys žuvo, o dar du buvo sužeisti, vienas iš jų – oro uoste.