Alepas yra tik už 50 km į pietus nuo Turkijos sienos. Pabėgėliai pirmiausiai prieglobsčio ieško Reihanlio mieste nei Hatajo pasienio regione. Žmogaus teisių sąjungos (IHD) vadovas Hatajo provincijoje Mithatas Canas sakė, kad situacija regione jau dabar sudėtinga. Žmonės esą miega parkuose, smarkiai apribota jų sveikatos priežiūra.

Praėjusiomis dienomis Rusijos aviacija padėjo Sirijos vyriausybinėms pajėgoms ir jų sąjungininkams kovotojams atsikovoti teritorijas Alepe ir aplink jį.

Alepas prieš prasidedant Sirijos karui 2011-aisiais buvo ekonomikos centras ir didžiausias šalies miestas, turintis daugiau kaip 2 mln. gyventojų. Jau kurį laiką sukilėliai ir vyriausybiniai daliniai kovoja dėl miesto kontrolės. Alepo rytuose, be to, kelią skinasi „Islamo valstybės“ (IS) džihadistai.

Turkijos vyriausybė baiminasi, kad Rusijos karinė intervencija gali iš esmės pakeisti padėtį keliuose Sirijos frontuose ir daugiau kaip milijoną turkų priversti bėgti į Turkiją. Jau dabar Turkijoje yra daugiau kaip 2 mln. sirų. Daugelis jų nori vykti toliau į Europą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)