Savo feisbuke O. Danilovas rašo, kad vienintelė galimybė Rusijai nugalėti Ukrainą – suskaldyti ukrainiečius. Anot jo, Maskva tai sėkmingai darė ištisus dešimtmečius, pasitelkdama savo marionetines partijas ir korumpuotus politikus, tačiau pastaraisiais metais Ukrainos teisėsaugos sistemai pavyko atlikti plataus masto Rusijos agentūros valymą.

„Bet Rusija ir toliau stengsis vietoj vienos nukirstos galvos atauginti keletą naujų. Šiuo metu, pagal visus požymius, Rusijos FSB aktyviai bando suformuoti naują agentūros tinklą, deda į jį toli siekiančias viltis. Omenyje turimas politinis projektas, orientuojamas į prorusiškai nusiteikusių gyventojų likučius. Tokios veiklos požymiai – staigus įvairių „ekspertų“, „aktorių-žvalgų“ ir kitų aferistų suaktyvėjimas“, – rašo O. Danilovas.

UNIAN primena, kad O. Arestovyčius, pasak jo paties, tarnavo Ukrainos karinėje žvalgyboje. Taip pat gerai žinoma apie jo dalyvavimą mėgėjų teatro spektakliuose ir filmavimąsi keliose pilno metro juostose.

Pasak O. Danilovo, šie „aferistai“ rusų kalba skleidžia pačių rusų naratyvus – apie kontrpuolimo „žlugimą“, būtinybę peržiūrėti karo tikslus, tariamus konfliktus karinėje-politinėje vadovybėje, žarsto patarimus, kaip turėtų kariauti Ukrainos ginkluotosios pajėgos, daro užuominas, kad su Rusija reikia derėtis.

„Ukrainos teisėsaugos struktūros atidžiai stebi tokių priešiškų veiksmų apraiškas, juos nustato ir užkerta jiems kelią. Savo ruožtu ukrainiečiai turi rodyti aukštą informacinio valyvumo lygį, kad neužsiterštų Rusijos informacinės „gyvybinės veiklos“ produktais“, – pabrėžė NSGT sekretorius.

Pasak UNIAN, pastaruoju metu O. Arestovyčius gerokai pakeitė savo viešąją retoriką. Anksčiau savo laidose su Marku Feiginu jis iš esmės laikėsi tų pačių pozicijų kaip ir Ukrainos valdžia, o dabar tapo kur kas kritiškesnis Ukrainos vadovybės veiksmų atžvilgiu.

Jis kritikuoja valdžią už nepakankamas, jo nuomone, pastangas organizuoti ginklų gamybą Ukrainoje, už Bachmuto gynybą, kuri, anot jo, pareikalavo pernelyg daug išteklių, taip pat už daugelį kitų dalykų.

„Mūsų vadovybė pasiekė kompetencijos ribas, įstūmė situaciją į aklavietę ir toliau laikosi savo klaidingos politikos. Ji veda mus į katastrofą“, – šiomis dienomis savo "Facebook" paskyroje parašė O. Arestovyčius.