Jis tai pareiškė interviu Laisvės radijui, atsakydamas į klausimą, ar valdžia pasirengusi priimti nepopuliarų sprendimą išplėsti mobilizaciją arba sumažinti šaukiamąjį amžių, praneša „Ukrinform“.

„Yra sprendimų priėmimo procedūros. Tai nėra sprendimas, kurio kažkas užsimanė. Yra sprendimų priėmimo procedūros. Šiuo metu mūsų valstybėje jos yra tokios. Vyksta Vyriausiojo vado štabo posėdžiai, kuriuose kiekvienas iš 22 štabo narių turi teisę pateikti klausimą svarstyti. Ir jis būtinai bus apsvarstytas, aš, kaip Vyriausiojo vado štabo koordinatorius, privalau įtraukti šį klausimą į darbotvarkę, kad galėtume jį apsvarstyti. Yra Aukščiausioji Rada. Jei reikia sureguliuoti klausimą įstatymų leidybos lygmeniu, tai turi spręsti Aukščiausiosios Rados deputatai. Kiekvienas turi savo įgaliojimų lygį. Kiekvienas turi tvarkyti savo reikalus. Taip, padėtis šiandien yra sunki, bet, kaip sako mūsų kariškiai, ji visiškai kontroliuojama. Todėl nereikia išpūsti šios (mobilizacijos) temos“, – pabrėžė O. Danilovas.

Jis priminė, kad „mobilizacija prasidėjo 2022 metų vasario 24-ąją, 8 val. ryto, kai Aukščiausiosios Rados deputatai patvirtino NSGT posėdžio, kurį surengėme prezidento kabinete vasario 24-osios rytą, 5 val. 30 min., sprendimą. Ir šis procesas vyksta kiekvieną dieną“.

„Ar sunku? Taip, labai sunku, nes čia irgi grįžtame prie tam tikrų dalykų, kai nesąžiningi žmonės pradeda kažką daryti, kažką siūlyti. Visuomenė į tai taip pat reaguoja, stebi, ir, žinoma, šie dalykai gali ją papiktinti“, – pridūrė NGST sekretorius.

Į patikslinantį žurnalistės klausimą, kodėl Ukrainos prezidentas iki šiol nepasirašė Aukščiausiosios Rados priimto įstatymo dėl šaukiamojo amžiaus sumažinimo nuo 27 iki 25 metų, O. Danilovas atsakė: „Aš nesu iš tų žmonių, kurie gali pateikti tuos ar kitus atsakymus už prezidentą“.

Paprašytas išsakyti savo požiūrį į būtinybę mažinti šaukiamąjį amžių arba plėsti mobilizaciją, O. Danilovas pareiškė: „Aš galiu daug ką, bet turėkite omenyje, kad esu pareigūnas, aš labai nenorėčiau, kad mano žodžiai būtų pradėti vienaip ar kitaip interpretuoti, atsižvelgiant į dabartinę mūsų situaciją. Jei nebūtų šio balsavimo, jei nebūtų šio dokumento, žinoma, būtumėte gavę tiesų atsakymą iš manęs“.

Kaip jau buvo pranešta, 2023 metų gegužės 30 d. Aukščiausioji Rada priėmė įstatymą dėl šaukiamojo amžiaus sumažinimo nuo 27 iki 25 metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją