„Koks gali būti draudimas, jei valstybė agresorė vykdo prieš mus didžiulę karinę kampaniją? Jie žudo mūsų vaikus beveik kiekvieną dieną, apie kokius tabu kalbame?“, - klausė O. Danilovas.

Jo teigimu, Ukraina yra susitarusi su partnerėmis, kad nenaudos jų ginklų prieš taikinius Rusijos teritorijoje. Tai būtina, kad partnerės nebūtų apkaltintos neva dalyvaujančios Rusijos kare prieš Ukrainą. Tačiau šis draudimas netaikomas Ukrainos karinės pramonės sukurtiems ginklams. O. Danilovas pabrėžė, jog iš to Ukraina turi ir kai kurios naudos, bet ne viską galima atskleisti. Jis sakė, kad Ukrainos jūriniai dronai, apie kuriuos sužinojo CNN žurnalistai, yra tokie ginklai, kurių turi tik „labai ribotas skaičius šalių“. Šie ginklai, pasak jo, labai gerai atlieka kovines užduotis.

Manoma, kad jūriniai dronai buvo panaudoti pastarąjį kartą Ukrainai smogus į Krymo tiltą per Kerčės sąsiaurį. Per pastarąsias kelias dienas nepilotuojamais orlaiviais kelis kartus atakuota Rusijos sostinė, dronai du kartus pataikė į tą patį pastatą Maskvos verslo rajone.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją