Danijos nacionalinė jūrinė administracija paskelbė perspėjimą laivams dėl „krintančių raketos liekanų“ rizikos vengti dalies Didžiojo Belto įlankos teritorijos. Laivų paprašyta prireikus išmesti inkarą, rašo BBC.

Laivyno pratybos minimoje teritorijoje prasidėjo kovą ir turi baigtis penktadienį.

Danijos karinių pajėgų išplatintame pareiškime teigiama, kad bėdų su raketa kilo „atliekant privalomąjį bandymą, kai aktyvuojamas raketos paleidimas, jo deaktyvuoti nebegalima“.

„Kol raketos paleidimo įrenginys nedeaktyvuotas, yra rizika, jog raketa bus paleista ir nuskris kelis kilometrus“, – teigia karinių pajėgų atstovai. Taip pat buvo pateiktas ir pakrantės vietovės žemėlapis.

Pavojaus zona driekiasi 5-7 km nuo minėtos karinio jūrų laivyno bazės. Laivams buvo nurodyta laikytis atokiau nuo šios vietovės. Virš jos taip pat buvo uždaryta oro erdvė.

Pasak Danijos gynybos ministerijos, buvo aktyvuotas fregatos „Niels Juel“ denyje įrengtas raketų paleidimo įrenginys ir šiuo metu negalima jo išjungti.Šis laivas yra dislokuotas Korsaro karinio jūrų laivyno bazėje.

Norvegijos gynybos ministerija pranešė, kad raketa nesprogtų, jei nukristų į jūrą.

Didžiojo Belto sąsiauris yra vartai į Baltijos jūrą, jis svarbus pasaulinei laivybai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją