Jei parlamentas kitų metų pradžioje priims šį įstatymą, šioje šalyje bus pasiektas visiškas tabako produktų reklamavimo draudimas, išskyrus kelias išimtis.

Naujasis įstatymas uždraus tabako reklamą ne tik laikraščiuose, žurnaluose, kino teatruose, bet ir restoranuose ir viešbučiuose ant peleninių, valgiaraščio lentų ar skėčių. Net netiesioginis tabako produktų rodymas per televiziją bus laikomas neteisėtu.

Tiesa, bus leidžiama reklamuoti prekes, kurių pavadinimas sutampa su tabako gaminio pavadinimu. Beje, tabako reklamos draudimas Danijoje jau galioja televizijoje ir radijuje. Lig šiol Danijos tabako pramonė per metus reklamai išleisdavo po 34 milijonus kronų (16 milijonų litų).

Tabaką reklamuoti šiuo metu jau draudžiama šiose Europos Sąjungos šalyse: Belgijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Airijoje, Italijoje, Portugalijoje ir Švedijoje. Iš ES nepriklausančių tabaką nebereklamuojančių šalių galima paminėti Islandiją ir Norvegiją. Europos Komisija mėgino įvesti tabako reklamos draudimą visose ES šalys, bet kol kas nesėkmingai.