Patys žiūrovai sako, jog ši laida – grubiausia seksizmo ir nepagarbos moterims išraiškia, apie kokią tik būtų galima pagalvoti televizijoje, skelbia „The Daily Mail“.

Į studiją įeina vien chalatą vilkinti moteris ir atsistoja prieš tuščioje ir menkai apšviestoje studijoje sėdinčius du vyrus. Moteris tiesiog nusimeta chalatą, o laidos vedėjas ir šios idėjos autorius Thomas Blachmanas bei jo svečias vertina jos kūną. Komentarų galima išgirsti pačių įvairiausių ir vulgariausių, pavyzdžiui, „O, kokie judrūs speneliai“.

Th. Blachmanas, taip pat teisėjaujantis ir Danijos „X faktoriuje“, aršiai gina savo laidos idėją ir tvirtina, jog iš tikrųjų jis moterims darąs didelę paslaugą, nes „moters kūnas tiesiog alksta vyro žodžių“.

Skandalingasis televizijos laidų vedėjas taip pat teigia, jog jo laida, pavadinimu „Blachmanas“ (Blachman), genijaus darbas. Esą jos tikslas itin garbingas – „aptarti moters kūno grožį, stengiantis visais įmanomais būdais išvengti pornografinių ar politiškai nekorektiškų pastabų“.

„Sakiau jiems, kad svarbiausia šios laidos idėja – leisti vyrams kalbėti apie nuogas moteris, stovinčias jiems prieš akis. Moters kūnas alksta žodžių. Vyrų žodžių. Mes tą ir darome“, - teigia Th. Blachmanas.

Th. Blachmanas tvirtina norėjęs „patikslinti moterų požiūrį į vyrų požiūrį apie moteris“. Laidos kritikai jam negaili piktų žodžių ir cituoja kartą išsakytą jo paties mintį „Visada buvau tikras šiknius“.
Dar prieš laidai „Blachmanas“ pasirodant eteryje, ji susilaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio ir buvo kritikuojama dėl propaguojamo seksizmo ir nepagarbos moterims.

Rašytojas Knudas Romeris sako: „Argumentas, jog tokios laidos skirtos tabu ir stereotipų laužymui, niekam tikęs. Ši laida labiau primena klaustrofobijos kamuojamiems vyras skirtą striptizo klubą, kur nedaroma nieko daugiau, tik auginami stereotipai ir aukštinama tariama vyrų giminės viršenybė (...)“.

Viena iš garsiausių Danijos tinklaraštininkių ir apžvalgininkių Lotte Hansen skandalingąją laidą apibūdino kaip nesėkmingą bandymą Roskildės ūkininkų mugę paversti intelektualiu reginiu - vienintelis skirtumas tik tas, jog laidoje jaunas kumelaites pakeitė nuogos moterys. L. Hansen netgi pradėjo kampaniją, kuria reikalauja televiziją DR nutraukti laidą, kol „dar nebuvo nueita per toli“.

„Mungo Park“ teatro atstovas Martinas Lyngbo teigia, jog Th. Blachmano laida „oficialiai įtvirtinta paprasčiausią ir bukiausią seksizmą“.

Gėdytis ar atgailauti tikrai neketinantis skandalingosios laidos vedėjas, kilus skandalui ramybės ieškantis savo namuose Niujorke, sako: „Nedėkingumas tikrai gali palaužti tuos kelis šioje šalyje dar likusius genijus. Prisiminkite: duodu jums tai, ko dar nebuvote matę. Nekąskite rankos, kuri jus maitina“.

DR prodiuserė Sofia Frtomberg, taip pat ginanti projektą, sako, jog laida niekur nedings, ir ji tikrai nemano, jog televizijos kritikų žodis lemiamas, sprendžiant, kas yra gerai vyrams ir moterims.

„Turime laidą, atsikleidžiančią, ką vyrai galvoja apie moters kūną. Kodėl tai yra blogai?“, - klausia prodiuserė.

Minėtąją televizijos laidą rodo kanalas DR2.