"Baltieji rūmai paskelbė melo kupiną pranešimą apie cheminių ginklų naudojimą Sirijoje, pagrįstą sufabrikuota informacija, stengdamiesi suversti Sirijos vyriausybei atsakomybę dėl tokio panaudojimo", - pranešė valstybinė naujienų agentūra SANA, cituodama vieną URM pareigūną.

Pareigūnas sakė, kad JAV kaltinimai pasirodė po to, kai "pranešimai patvirtino, kad ginkluotos teroristų grupuotės, veikiančios Sirijoje, turi mirtinų cheminių ginklų ir technologijų, reikalingų jiems pasigaminti".

Vašingtonas ketvirtadienį pranešė, jog turi įrodymų, kad Sirijos vyriausybė mažu mastu naudojo cheminius ginklus, tarp jų nervus paralyžiuojančią medžiagą zariną, ir kad nuo cheminių atakų žuvo iki 150 žmonių.

Konstatavusios šį faktą Jungtinės Valstijos nurodė, jog Sirija peržengė tai, ką JAV prezidentas Barackas Obama buvo pavadinęs raudona linija šioje krizėje ir jog tai tapo pagrindu priimti sprendimą suteikti "karinę pagalbą" pajėgoms, kovojančiomis prieš prezidentą Basharą al Assadą.

"Amerikos sprendimas apginkluoti teroristų grupuotes rodo... tiesioginį Jungtinių Valstijų įsikišimą į Sirijoje vykstantį kraujo praliejimą", - sakė pareigūnas.

"Tai kelia rimtų klausimų, ar sąžiningi yra jų ketinimai ieškant politinio sprendimo Sirijoje", - pridūrė jis.

Įrodymai, kad Sirijos valdžia naudoja cheminį ginklą, sufabrikuoti, mano Rusijos Dūmos narys

Rusijos Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Aleksejus Puškovas mano, jog informacija apie tai, kad Sirijos valdžia naudoja cheminius ginklus, yra tokia pati falsifikacija kaip ir duomenys apie Irako buvusio lyderio Saddamo Husseino masinio naikinimo ginklus.

„Duomenys, kad (Basharas al) Assadas  naudoja cheminius ginklus, yra sufabrikuoti ten pat, kur ir melas apie Husseino masinio naikinimo ginklus. (JAV prezidentas Barackas) Obama eina George‘o W.Busho keliu“, - „Twitter“ parašė A.Puškovas.

Anksčiau JAV vyriausybė paskelbė, jog Sirijos valdžia prieš opoziciją panaudojo cheminius ginklus, tarp jų – zariną.

Baltųjų rūmų pareiškime buvo pažymėta, kad dėl tų vyriausybės veiksmų žuvo maždaug 150 žmonių.