Institucijos vadovas Hazemas Badawy sakė, kad rinkėjų aktyvumas pasiekė „beprecedenčius“ 66,8 proc. iš 67 mln. Egipto rinkėjų.

Už buvusį kariuomenės vadą A. F. al Sisi, dešimtmetį valdžiusį daugiausiai gyventojų turinčią arabų šalį, balsavo daugiau kaip 39 mln. žmonių.

Gruodžio 10-12 dienomis vykusiuose rinkimuose balsavime dabartinis prezidentas varžėsi su trimis santykinai nežinomais asmenimis.

Antrą vietą užėmęs Hazemas Omaras, vadovaujantis Respublikonų liaudies partijai, gavo 4,5 proc. balsų.

Toliau pagal surinktų balsų skaičių – Faridas Zahranas, kairiosios pakraipos Egipto socialdemokratų partijos lyderis, ir Abdelis Sanadas Yamama iš šimtmetį gyvuojančios, bet palyginti marginalinės partijos „Wafd“.

A. F. al Sisi dabar pradės savo trečiąją – ir pagal šalies konstituciją paskutinę – kadenciją, kuri prasidės balandžio mėnesį. Jo pergalė nieko nenustebino, nepaisant to, kad Egiptą krečia didžiausia per visą istoriją ekonomikos krizė ir didelė įtampa dėl karo tarp Izraelio ir „Hamas“ kaimyniniame Gazos Ruože.

Valiutos kursas smuko, o metinė infliacija siekia 36,4 proc., todėl kai kurių pagrindinių maisto produktų kainos kyla kiekvieną savaitę, o tai skaudžiai atsiliepia namų ūkių biudžetams.

Dar prieš dabartinę ekonominę krizę maždaug du trečdaliai beveik 106 mln. Egipto gyventojų gyveno ties skurdo riba arba žemiau jos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją