S. Tuskas prisidėjo prie kitų lyderių per debatus Romoje dėl Europos Sąjungos (ES) padėties.

Nacionalistai ir antieuropietiški jausmai sustiprėjo per rinkimus keliose ES valstybėse. Nuogąstavimai dėl migrantų antplūdžio tampa išbandymu svarbiam ES pasiekimui – Šengeno zonai, nes kelios šalys jau stato ar planuoja fizinius barjerus.

Šiandien turime pripažinti, kad ši svajonė apie vieną Europos valstybę su vienu bendru interesu, su viena vizija, ... viena Europos valstybė ... buvo iliuzija“, – sakė D.Tuskas.

Buvęs Lenkijos premjeras taip pat sakė, kad ES išgyvena „tikrai rizikingą ir sudėtingą“ momentą.

Skubus Briuselio tikslas, sakė D.Tuskas, turi būti „įtikinti mūsų piliečius“, kad galime užtikrinti šį saugumo ir stabilumo jausmą „vėl įvesdami efektyvią mūsų išorinių sienų kontrolę“.

Tokia strategija gali „sustabdyti radikalus“, surengusius „žygį už valdžią“, sakė jis.

Daug ES išorinių jūros sienų nuolat pažeidinėja žmonių kontrabandininkai, kurie iš Libijos išsiunčia plaukioti netinkamus ir sausakimšai migrantų prisėdusius laivelius Italijos, Graikijos ir kitų pietinių valstybių link. Šimtai tūkstančių pabėgėlių buvo išgelbėti jūroje, atvežti į ES ir siekė prieglobsčio Bendrijos valstybėse.

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris, kalbėdamas apie migrantų krizę, sakė, jog „staiga mums paaiškėjo, kad ne visi pritaria“ ES pažiūroms.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)