„Niekšiški režimai, kuriems yra atstovaujama šioje organizacijoje, ne tik remia terorizmą, bet ir grasina kitoms šalims ir savo gyventojams labiausiai naikinančiais ginklais, kokie tik yra žinomi žmonijai“, – sakė jis.

Jis savo kalboje paminėjo konkrečiai Šiaurės Korėją. D. Trumpas paragino JT toliau izoliuoti Šiaurės Korėją, pritaikant daugiau sankcijų, ir pagrasino „visiškai sunaikinti“ šalį.

Jis dar kartą pavadino Kim Jong Uną (Kim Čen Uną) „žmogumi raketa“ ir pridūrė, kad šalies lyderis su savo branduoline programa vykdo savižudišką misiją.

D. Trumpas paragino Jungtines Tautas ir toliau izoliuoti Šiaurės Korėjos režimą tolesnėmis sankcijomis ir pagrasino „visiškai sunaikinti šalį“.

Taip pat, JAV prezidentas pasmerkė grėsmes suverenitetui Ukrainoje ir Pietų Kinijos jūroje.

Sakydamas savo pirmąją kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje D.Trumpas tiesiogiai nepaminėjo Rusijos ir Kinijos, akivaizdžiai Maskvai ir Pekinui skirtame pasisakyme.

„Mes turime atremti grėsmes suverenitetui – nuo Ukrainos iki Pietų Kinijos jūros, – pareiškė D. Trumpas. – Mes turime laikytis pagarbos įstatymams, mūsų sienoms ir pagarbos kultūrai, taip pat taikaus dialogo, kurį visa tai užtikrina“.

JAV prezidentas D.Trumpas taip pat pasmerkė su Iranu pasirašytą susitarimą dėl Teherano branduolinės programos suvaržymų, dar kartą leisdamas suprasti, kad jis yra pasiruošęs iš naujo derėtis dėl šios istorinės sutarties arba jos visiškai atsisakyti.

„Tiesą sakant, tas susitarimas trikdo Jungtines Valstijas, ir aš nemanau, kad su juo viskas baigta“, – kalbėjo D.Trumpas.

„Patikėkite, laikas visam pasauliui kartu su mumis pareikalauti, kad Irano vyriausybė užbaigtų siekti mirties ir naikinimo“, – pareiškė jis.

D. Trumpas pateikė ir savo pasaulio viziją – pasaulio, pagrįsto tvirtomis „suvereniomis valstybėmis“, o ne daugiašaliais aljansais.

„Kol aš esu šiame poste, aš labiau už kitus ginsiu Amerikos interesus, bet vykdydami savo įsipareigojimus kitoms valstybėms mes taip pat suvokiame, kad visi turime būti suinteresuoti siekti ateities, kurioje visos šalys galėtų būti suverenios, klestinčios ir saugios“, – kalbėjo prezidentas.

„Amerika daugiau daro nei kalba apie vertybes, kurios yra išsakytos Jungtinių Tautų chartijoje, – sakė jis. – Mūsų piliečiai sumokėjo didžiausią kainą, kad apgintų mūsų laisvę ir laisvę daugelio šalių, kurioms atstovaujama šioje didelėje salėje“.

„Amerika man visada bus pirmiausia. Taip kaip jums, kitų šalių lyderiai, jūsų šalys turėtų būti svarbiausios“, – kalbėjo D.Trumpas.

Respublikonų prezidentas patikino, kad JAV neatsisakys savo pasaulio lyderės pozicijų, tačiau kitos šalys turėtų prisidėti daugiau.

„JAV visada išliks puikiu draugu pasauliui, o ypač savo sąjungininkams, – sakė D.Trumpas. – Tačiau mes negalime leisti, kad mumis naudotųsi ir (negalime) dalyvauti tik vienai šaliai naudinguose sandoriuose, iš kurių Jungtinės Valstijos nieko negauna mainais“.