Kiek anksčiau laikraštis „The Washington Post“ publikavo 1991 metais įrašytą telefoninį pokalbį, kuriame kalbėjosi Johnas Milleris, prisistatęs vadybininku, ir žurnalo „People“, rašiusio straipsnį apie milijardieriaus asmeninį gyvenimą, reporteris.

„Spaudos atstovas“ kalbėjęs D. Trumpo balsu, pasakojo įvairias pikantiškas detales iš jo romanų su modeliais, taip pat apie tai, kokių dėmesio ženklų D. Trumpas sulaukęs iš atlikėjos Madonnos ir aktorės Kim Besinger.

Kanalui NBC, transliavusiam garso įrašo ištrauką, D. Trumpas pareiškė, kad nieko apie tai nežino ir kad balsas įraše „visiškai nepanašus“ į jo balsą.

Tačiau keletas žurnalistų, dirbusių prie medžiagos apie D. Trumpą jo karjeros pradžioje, pareiškė, aštuntajame ir devintajame dešimtmetyje dažnai kalbėdavę su D. Trumpo atstovu „Johnu Milleriu“ arba „Johnu Braunu“.

Žurnalas „People“ dar 1991 metais rašė apie savo įtarimus, susijusius su „spaudos atstovu“.

Kaip pastebi BBC korespondentas Nickas Bryantas, jeigu tai būtų atsitikę kitam kandidatui į prezidento postą, atskleista biografinė informacija būtų galėjusi tapti rimta problema, bet D. Trumpo šalininkų akyse tokie jo elgesio ypatumai, regis, pelno jam dar didesnį populiarumą.