Naujausiais duomenimis, D. Trumpas surinko 46,3 procento balsų. Antrojoje vietoje - Teksaso valstijai atstovaujantis senatorius Tedas Cruzas, turintis 21,3 procento balsų, trečiojoje - Ohajo gubernatorius Johnas Kasichas, gavęs 10,1 procento balsų.

Respublikonai antradienį balsuoja dviejose valstijose - Arizonoje ir Jutoje. Po šio balsavimo paaiškės, kuris iš Respublikonų partijos pretendentų į JAV prezidento postą užsitikrins 98 nacionalinio suvažiavimo delegatų balsus. Arizona į suvažiavimą, kuris bus surengtas vasarą Ohajo valstijoje, siųs 58 delegatus, o Juta - 40.

Pastarosiomis dienomis paskelbtais sociologinių apklausų duomenimis, Arizonoje dauguma rinkėjų palaiko D. Trumpą. Balsavimas valstijoje užtruko maždaug valandą ilgiau dėl netikėtai didelio rinkėjų aktyvumo.

H. Clinton laimėjo pirminius rinkimus Arizonoje

Buvusi JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton laimėjo pirminius rinkimus Arizonos valstijoje. „Aš labai didžiuojuosi tuo, kad iškovojau pergalę Arizonoje“, - pareiškė ji savo šalininkams Sietle (Vašingtono valstija).

„Labai džiugu matyti šiuos rezultatus. Juk tai, kas vyksta Arizonoje, kaip ir Vašingtone, kaip ir kitose valstijose, kur gyventojai pareikš savo nuomonę artimiausiomis savaitėmis, - ne tik įvairių kandidatų kova. Tai - iš esmės skirtingų požiūrių į mūsų šalį, mūsų vertybes ir mūsų ateitį kova", - pabrėžė ji.

Jau turimais duomenimis, Arizonoje už H. Clinton balsavo 60,5 procento rinkėjų, o už jos varžovą senatorių Bernie Sanders - 39,5 procento.

Demokratai antradienį balsuoja trijose valstijose - Arizonoje, Aidahe ir Jutoje. Iš viso kovojama dėl 149 nacionalinio suvažiavimo delegatų balsų. Iš visų šių valstijų demokratų pretendentams į JAV prezidentus didžiausias „prizas“ yra Arizona, kuriai vasarą įvyksiančiame suvažiavime atstovaus 85 delegatai.

Siekiant tapti Demokratų partijos kandidatu, suvažiavime reikia surinkti 2383 delegatų balsus. CNN duomenimis, H. Klinton jau užsitikrino 1691 balsą, B. Sandersas - 895.

B. Sandersas įveikė H. Clinton per demokratų sueigas Aidahe ir Jutoje

Vermonto senatorius Bernie Sandersas tvirtai įveikė Hillary Clinton antradienio vakarą Aidahe ir Jutoje vykusiose demokratų bendruomenių sueigose, užtikrindamas savo kampanijai labai reikalingą postūmį ir siekdamas sutrikdyti savo varžovės pastangas tapti partijos kandidate kovoje dėl Baltųjų rūmų.

Bernie Sandersas

Iš 23 delegatų, kuriuos deleguoja Aidahas, B.Sandersas užsitikrino mažiausiai 17 delegatų paramą, palikdamas H.Clinton tenkintis mažiausiai 5 balsais.

Kiek anksčiau JAV televizijos paskelbė prognozes, kad B.Sandersas iškovojo itin svarią pergalę vakarinėje Jutos valstijoje, kur jis buvusią valstybės sekretorę aplenkė net 50 procentinių punktų.

Išplatintame pranešime B.Sandersas nurodė, kad „dvi pergales su dideliu atotrūkiu“ jam užtikrino „didžiulis rinkėjų aktyvumas“.

Vermonto senatorius pažymėjo, kad antradienio proveržis „suteikia man tikrumą, kad mes toliau laimėsime dideles pergales per ateinančias varžybas“.

Vis dėlto B.Sanderso sėkmė neatsveria pergalingo H.Clinton žygio, kuri antradienį jį įveikė Arizonoje, – didesnėje valstijoje, siunčiančioje daugiau delegatų į partijos nacionalinį suvažiavimą.

H.Clinton dabar yra užsitikrinusi 1 214 delegatų balsus, o B.Sandersą remia 899 delegatai.

Su vadinamaisiais superdelegatais buvusi valstybės sekretorė turi mažiausiai 1 681 delegato paramą, o už B.Sandersą balsuos 925 delegatai.

Norint laimėti Demokratų partijos pirminius rinkimus iš viso reikia užsitikrinti 2 383 delegatų paramą.