Vis daugiau aukšto rango respublikonų lyderių prisideda prie „judėjimo „Bet kas, tik – ne Trumpas“ ir tarp jų yra 2012 metų respublikonų kandidatas į prezidentus Mittas Romney, ir du paskutiniai respublikonų prezidentai George‘as W.Bushasir George‘as Bushas.

„Ar ji turi būti suvienyta?“ – klausė D.Trumpas apie Respublikonų partiją.

„Aš labai skiriuosi nuo visų kitų ... Tiesą sakant, taip nemanau“, – sakė jis ABC laidai „This Week“, kurios ištraukos buvo paskelbtos prieš sekmadienį numatytą transliaciją.

„Manau, jog būtų geriau, jei ji būtų suvienyta, galvoju, kad būtų, būtų kai kas gera dėl to. Bet nemanau, kad ji iš tikrųjų turi būti suvienyta tradicine prasme“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu D.Trumpo kandidatūrai nepritariančių konservatorių grupė paskelbė pradėjusi „formalias pastangas“ dėl alternatyvaus kandidato, nors ir nepareiškė paramos kokiam nors pretendentui iš kokios nors trečios partijos.

„Tai kova ne tik už Respublikonų partijos širdį ir sielą, tai – kova už mūsų šalies ateitį, – sakoma „Conservatives Against Trump“ pareiškime. – Šią savaitę „Conservatives Against Trump“ pradėjo formalias pastangas identifikuoti priimtiną alternatyvų kandidatą, kuris dalyvautų prezidento (rinkimuose ir varžytųsi) su Donaldu Trumpu ir (demokratų favorite) Hillary Clinton“.

Varžybos vis dar „atviros kokiam nors kompetentingam konservatorių kandidatui“, nurodė aktyvistų grupė, kuri pridūrė: „Mes nebalsuosime už Donaldą Trumpą ar Hillary Clinton, bet mes balsuosime“.

Tačiau D.Trumpas sakė, jog tikisi, kad net kai kurie demokratų rinkėjai parems jį, kad jis laimėtų visuotinius rinkimus.

„Išeisiu ir gausiu milijonus žmonių iš Demokratų (partijos)“, – sakė jis.

„Pasieksiu, kad balsuotų Bernie Sanderso žmonės“, – pridūrė jis, paminėdamas demokratų pretendentą, nelygioje kovoje kovojantį su H.Clinton dėl savo partijos nominacijos.