„Manau, kad, kai prezidentu išrinktasis politikas, kuris taip pat vadovauja ir savo partijai, prieš inauguraciją pareiškia nenorįs siekti tokių kaltinimų, tokie žodžiai pasiunčia labai aiškią žinią – aiškus tiek jos tonas, tiek turinys“, – pareiškė K. Conway.

D. Trumpo sprendimas – akivaizdus rinkimų kampanijos pažado nesilaikymas. Antrųjų debatų metu spalio pradžioje Respublikonų kandidatas pagrasino H. Clinton, pareikšdamas: „Jeigu aš laimėsiu, ketinu įpareigoti generalinį prokurorą paskirti specialų kaltintoją, kuris pasidomės šiuo atveju“.

K. Conway teigimu, H. Clinton „vis tiek bus priversta susitaikyti su faktu, kad dauguma amerikiečių laiko ją nesąžininga ir nekeliančia pasitikėjimo“, tačiau pridūrė, kad, „jeigu D. Trumpas gali jai padėti susigrąžinti reputaciją, tai greičiausiai geras dalykas“.

„Manau, kad jis, ruošdamasis tapti prezidentu, galvoja apie daugybę dalykų. Dalykai, kurie skamba kaip rinkimų kampanijos teiginiai, nėra iš tų svarbiausiųjų“, – sako D. Trumpo bendražygė.

D.Trumpo kovos dėl prezidento posto metu raginimai „Uždaryti Clinton už grotų“ tapo daugumos rinkiminių renginių leitmotyvu. Respublikonas savo varžovę smerkė dėl jos sprendimo, einant valstybės sekretorės pareigas, naudotis savo asmenine elektroninio pašto sistema, kaltino korupcija ir kitais prasižengimais.