Televizijai CNN D.Straussas- Kahnas sakė, kad vis dar pyksta ant JAV teisingumo sistemos už tai, kaip su juo buvo elgiamasi 2011 metais Niujorke, kai filmuojant televizijos kameroms jis buvo išvestas surakintas antrankiais dėl kaltinimų išžaginimu, kurie vėliau buvo panaikinti.

"Manau, kad tai yra siaubingas dalykas, tikrai", - sakė jis, kalbėdamas apie patirtus išgyvenimus 2011 metų gegužę Jungtinėse Valstijose, kai prabangaus viešbučio, kuriame jis buvo apsistojęs, kambarinė apkaltino jį išžaginimu.

"Problema ta, kad tokiu metu visoje europiečių, amerikiečių visuomenėje turėtum būti nekaltas, turėtum būti laikomas nekaltu, kol nesi nuteistas", - kalbėjo D.Straussas- Kahnas.

"Taigi tu tiesiog esi visiems demonstruojamas lyg būtum nusikaltėlis tokiu metu, kai dar niekas nežino, tiesa tai ar ne. Galbūt esi nusikaltėlis, o gal nesi. Bet tai bus įrodyta tik vėliau", - sakė jis.

Vėliau prokurorai panaikino kaltinimus prancūzų politikui, nes pareiškė suabejoję juos pateikusios kambarinės Nafissatou Diallo patikimumu.

Praėjusių metų gruodį D.Straussas-Kahnas ir kambarinė sudarė finansinį susitarimą, kurio detalės neskelbiamos ir kuris užbaigė jam iškeltą civilinę bylą.

Tačiau dar prieš tai, iš karto po suėmimo, D.Straussas-Kahnas atsistatydino iš TVF vadovo posto. Įsisukęs skandalas taip pat sudaužė jo viltis siekti Prancūzijos prezidento posto 2012 metų rinkimuose.

D.Straussas-Kahnas sakė, kad suėmimo metu buvo įpykęs, nes nežinojo, kad vyksta.

"Aš tik supratau, kad vyksta kažkas, ko negaliu kontroliuoti", - prisiminė jis.

Visą interviu su buvusiu TVF vadovu televizija CNN transliuos vėliau trečiadienį.

Pasak televizijos, tai buvo pirmas D.Strausso-Kahno interviu anglų kalba po to, kai prieš dvejus metus jo byla sumirgėjo Niujorko laikraščių antraštėse.