Pirmadienio popietę premjero Bendruomenių rūmuose laukia kritikos lavina iš opozicinės Leiboristų partijos atstovų. Duodamas interviu britų „The Daily Telegraph“ laikraščiui, D. Cameronas tikino pasiruošęs dirbti su naujuoju EK vadovu ir tikėjosi „neblogo sandorio“ Didžiajai Britanijai.

„Jeigu (...) pavyks sutarti, kad nejudame į tą pačią vietą skirtingu greičiu, kaip kad dabar daugelis galvoja, manau, rasime bendrų reikalų, - sakė premjeras. - Nesipriešinu tolesnei integracijai euro zonoje: manau, tai neišvengiama. Euro zonos nariai turi įgyvendinti šiuos sprendimus. Tačiau tikrai žinau, kad britai nenori būti to dalimi“.

Penktadienį Briuselyje vykusiame Europos Sąjungos (ES) vadovų susitikime naujam EK vadovui išrinkti D. Cameronui pavyko išsireikalauti beprecedenčio balsavimo dėl J. C. Junckerio, kurį Londonas pralaimėjo triuškinančiu rezultatu 26-2. D. Cameronui iki galo ištikimas liko tik Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas. Sekmadienį Britanijos premjeras asmeniškai paskambino J. C. Junckeriui ir pasveikino su pergale.

D. Camerono teigimu, eurointegracijos šalinininko J. C. Junckerio tapimas Komisijos vadovu dar labiau padidins galimybes šaliai palikti ES po 2017 m. numatomo referendumo.