„Aš visą naktį atkakliai kovosiu už Didžiąją Britaniją, ir aš manau, kad mums pavyks susitarti“, – pareiškė jis ketvirtadienį atvykęs į Briuselį, praneša agentūra AFP.

D. Cameronas pabrėžė norįs matyti „tikrą pažangą“ keturiose jo įvardytose srityse. Kebli tema bus aptariama per ES lyderių vakarienę. Tai bus pirmas kartas, kai atvirai bus deramasi dėl D. Camerono reikalavimų.

Tačiau sprendimų kol kas nesitikima. Susitarimas gali būti priimtas tik kitame ES viršūnių susitikime vasarį. „Mes nereikalaujame sandorio šį vakarą, tačiau mes reikalaujame tikros dinamikos susitarimui pasiekti“, – kalbėjo D. Cameronas.

D. Cameronas yra pažadėjęs vėliausiai 2017 metais surengti referendumą dėl šalies pasilikimo Bendrijoje. Tačiau prieš tai jis reikalauja ES taisyklių pakeitimų keturiose srityse.

Labiausiai prieštaringai vertinamas jo reikalavimas į Didžiąją Britaniją atvykstantiems ES užsieniečiams ketverius metus nesuteikti jokios valstybinės paramos ir taip riboti imigraciją. Tik jei jo reikalavimai bus įgyvendinti, D. Cameronas žada kovoti už Jungtinės Karalystės pasilikimą ES. Kadangi britai šiuo klausimu yra susiskaldę, pasitraukimas iš Bendrijos šiuo metu yra galimas scenarijus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)