Abu lyderiai, kurie atėjo į barą kostiumuoti, bet be kaklaraiščių, buvo matomi nerangiai gurkšnojantys alų bare „The Plough“, esančiame netoli ministro pirmininko užmiesčio rezidencijos Čekerse į šiaurės vakarus nuo Londono.

„Užsukau į „The Plough“ Kadsdene pintos IPA (indiškojo šviesiojo elio) ir žuvies su bulvytėmis kartu su Kinijos prezidentu Xi“, – D.Cameronas parašė „Twitter“ po to susitikimo. Premjeras taip pat paskelbė nuotrauką, kurioje jis matomas besikalbantis su Kinijos lyderiu bare, ant kurio mūro sienų kabojo medžiokliniai šautuvai.

Baro savininkas Steve'as Hollingsas sakė naujienų agentūrai AFP, kad D.Cameronas ir Xi Jinpingas šnekučiavosi apie 45 minutes ir kad jie buvo „nepaprastai draugiški“.

Abu lyderiai gėrė „tradicinį anglišką kartųjį“ alų ir valgė „tradicinę anglišką žuvį su bulvytėmis“, išdidžiai pasakojo S.Hollingsas, pridūręs: „Buvau labai pamalonintas.“

Dienraštis „Daily Telegraph“ citavo užsienio reikalų sekretorių Philipą Hammondą, kuris sakė, kad „vienintelė problema“ buvo tai, jog Xi Jinpingas prie žuvies ir bulvyčių pasigedo druskos ir acto.

Laikraštis „Sunday Times“ anksčiau nurodė, kad užsukti į barą pasiūlė Xi Jinpingas, o šaltiniai, susiję su derybomis dėl to vizito, sakė: „Visa tai yra dalis prezidento įpročio laikyti save žmogumi iš liaudies“.