„Jaučiuosi padrąsintas, kad keliamos idėjos, turinčios tam tikros jėgos, bet dar nepasiekėme tikslo. Jos nėra pakankamai stiprios“, – sakė D.Cameronas BBC radijui prieš derybas Briuselyje su Europos Komisijos pirmininku Jeanu-Claude'u Juncker.

„Vilčių teikia tai, kad žmonės – pavyzdžiui, Europos Komisija – siūlo naujas idėjas, bet dar laukia tolimas kelias, kol pamatysime kažką, dėl ko iš tikrųjų galėtume susitarti, – aiškino jis. – Bus daug sunkių derybų, daug sunkių kalbų – bet vilčių daugėja, nes tai, kas, kaip man buvo anksčiau sakoma, yra neįmanoma, dabar jau atrodo įmanoma.“

„Nesutiksiu su kažkuo, kas neturės jėgos arba svorio, kurio mums reikia turimoms problemoms spręsti. Esu pasiruošęs būti kantrus“, – pridūrė D.Cameronas.

Per D.Camerono derybas su J.-C.Junckeriu tikriausiai bus diskutuojama apie būtinybę skubiai įjungti „migracijos stabdžius“. Ši tema susijusi su prieštaringai vertinamu D.Camerono reikalavimu nustatyti naują tvarką, kad į Britaniją atvykę darbininkai iš kitų Europos Sąjungos šalių galėtų gauti socialines išmokas tik išgyvenę Jungtinėje Karalystėje bent ketverius metus.

Jeigu D.Cameronui pavyks susitarti dėl reformų per ateinantį mėnesį vyksiantį ES viršūnių susitikimą, tikėtina, kad jis jau birželį surengs referendumą dėl keturis dešimtmečius trukusios Britanijos narystės Bendrijoje ateities.