Darbo grupei vadovaus Jos Didenybės mokesčių ir muitų inspekcija bei Nacionalinė kovos su nusikalstamumu agentūra. Joje taip pat dirbs specialistai iš Kovos su stambiu sukčiavimu tarnybos ir Finansų priežiūros tarnybos.

Apie darbo grupės sukūrimą paskelbė Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas, kuris pats yra minimas „Panamos dokumentuose“ ir kaltinamas dalyvavęs savo tėvo lengvatinio apmokestinimo fondo „Blairmore Holdings“ veikloje. Siekdamas sušvelninti situaciją D. Kameronas paskelbė duomenis apie savo finansinius reikalus.

Pasak Britanijos iždo atstovės, darbo grupė apie savo veiklą atsiskaitys iždo sekretoriui George Osbourne ir vidaus reikalų sekretorei Theresai May.

Anot iždo atstovės, Mokesčių ir muitų inspekcija kreipėsi į Tarptautinį žurnalistų tyrėjų konsorciumą (ICIJ), nacionalinį Didžiosios Britanijos transliuotoją BBC bei dienraštį „The Guardian“ prašydama pasidalinti turima informacija apie „Panamos dokumentų“ skandalą ir jame įsivėlusią teisinių paslaugų firmą „Mossack Fonseca“. Tačiau į prašymą kol kas neatsiliepta.

Iždo atstovė spaudai pareiškė, kad „valdžia dar kartą ragina juos perduoti turimą informaciją“. Ji pridūrė, kad mokesčių ir muitų inspekcija apsaugos bet kokio šaltinio konfidencialumą.

Jos Didenybės iždas paskelbė, kad dar per anksti pasakyti, koks bus galutinis darbo grupės tikslas ir ar dėl to teks priimti naujus įstatymus.