Vakcinacijos centrais buvo paversta daugybė mokyklų ir kitų švietimo įstaigų. Kampanijos metu naudojama šalyje sukurta vakcina „Covaxin“, teigė šalies Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai. Kaip skelbė transliuotojas NDTV, iki vidurdienio vietos laiku pirmąja doze buvo paskiepyta per 450 tūkst. paauglių.

Šiai amžiaus grupei šalyje iš viso priklauso apie 74 mln. žmonių.

Kaip pranešama, kitą savaitę taip pat ketinama pradėti medikų ir gretutinėmis ligomis sergančių vyresnių nei 60 metų amžiaus žmonių revakcinaciją.

Per pastarąsias 24 valandas Indijoje nustatyta 33 750 naujų COVID-19 atvejų ir dar 123 mirtys. Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, tai didžiausias naujų infekcijų skaičius nuo rugsėjo vidurio.

Šalyje kol kas oficialiai patvirtinta apie 1 700 užsikrėtimo omikron atmaina atvejų, tačiau, pasak vietos žiniasklaidos, tikrasis skaičius gali būti 10 kartų didesnis.

Indija praėjusių metų balandžio–birželio mėnesiais fiksavo milžinišką delta atmainos atvejų bangą, kuri palaužė šalies sveikatos priežiūros sistemą ir pasiglemžė dešimtis tūkstančių gyvybių. Kelios Indijos valstijos jau paskelbė apie naujus ribojimus, kurie, be kita ko, paveiks susibūrimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją