Prieš šešias savaites prie Italijos krantų įvykusią nelaimę tiriantiems pareigūnams dvi buvusios „Costa Concordia“ įgulos narės teigė mačiusios, kaip kapitono padėjėjai šniaukštė kokainą, iki girtumo svaiginosi alkoholiu bei priekabiavo prie įgulai priklausančių moterų.

Viena liudininkių sakė, jog „Costa Concordia“ kapitonas Francesco Schettino „naudojosi moterimis lyg daiktais, kuriuos galima keisti“, pranešė Italijos dienraščiai „La Stampa“ ir „Il Messagero“.

Abi buvusios įgulos narės – viena dirbo medicinos sesele, kita – keleivių atstove – dirbo „Costa Concordia“ ir kituose bendrovei „Costa Cruises“ priklausančiuose laivuose 2009 ir 2010 metais.

Šie moterų parodymai įtraukti į 5 tūkstančių puslapių bylos medžiagą, kurią surinko sausio 13 dieną įvykusią nelaimę tiriantys Grosseto pareigūnai.

Medicinos sesuo, pristatoma kaip Valentina B., teigia kartu su kapitonu F. Schettino dirbusi laive „Costa Atlantica“ 2010 metų sausį ir vasarį, tačiau netrukus atsistatydino, susidūrusi su „korupcija, narkotikais ir prostitucija“.

„Pati savo akimis mačiau, kaip kapitono padėjėjai vartojo kokainą, tačiau norint tai įrodyti, reikėjo atlikti tyrimus“, - pasakojo moteris. Ji dirbo trijuose „Costa Cruises“ laivuose, kurie „buvo vienas už kitą blogesni“.

Antroji liudininkė, pristatoma kaip Mary G., tyrėjams pasakojo: „Dirbau „Costa Concordia“ du mėnesius 2010 metais. Labai dažnai kapitono padėjėjai ir kiti įgulos nariai buvo apsvaigę nuo alkoholio. Dažnai mes savęs klausdavome, kas gelbėtų laivą, jeigu nutiktų nelaimė?“ Moteris prisipažįsta patyrusi priekabiavimą – ją užsipuolė nuo narkotikų apsvaigęs įgulos narys.

Bendrovė „Costa Cruises“ šia tema jokių komentarų nepateikė, tačiau pareiškė, jog buvo griežtos taisyklės“ visuose laivuose, o darbuotojai buvo reguliariai tikrinami.