Į gelmes prie Italijos krantų nugrimzdo brangenybės, pinigai, senoviniai dirbiniai, XIX a. Bohemijos stiklo dirbiniai, 300 metų senumo japoniškos graviūros ir tūkstančiai kitų meno kūrinių.

Tik laiko klausimas, kada į juos pasikėsins svetimo turto grobikai – pradedant eiliniais vagimis, baigiant mafijos narų komandomis.

„Kol laive yra kūnų, niekas nekels į jį kojos, nes dabar ten – kapas, – teigė senas naras, knygos apie lobių paieškas autorius Robertas Marxas. – Kai kūnus iškels, prasidės pašėlusi invazija į laivą su brangenybėmis.“

„Costa Concordia“ buvo prabangus plaukiojantis viešbutis. Daugelis keleivių pasiėmė į nelaimingai pasibaigusią kelionę brangius drabužius ir brangenybes, kad galėtų pasipuikuoti kazino ir pasipuošę vakarieniauti salėse su prabangiais sietynais.

Be to, ir pačiame laive buvo daug turto – elegantiškos parduotuvės lūžo nuo brangenybių, ant sienų kabėjo apie 6 000 meno kūrinių.

Vien prabangiame SPA kabėjo 300 metų senumo japonų menininko Katsushika Hokusai graviūrų kolekcija. Garsiausias jo darbas – paveikslų ciklas „36 Fudzijamos kalno vaizdai“.

„Dabar laivas – narų rojus“, – sakė vokietis advokatas Hansas Reinhardtas, atstovaujantis 19-ai vokiečių keleivių, siekiančių kompensacijos už patirtus nuostolius. Teisininko teigimu, kai kurie jo klientai pasiėmė į kelionę deimantais papuoštų brangenybių ir iš kartos į kartą keliavusių paveldėtų daiktų.

Į dugną nugrimzdo baldai, didžiulės meno kūrinių kolekcijos, kompiuteriai, vyno, šampano buteliai, seifai iš žmonių kajučių su brangenybėmis ir vertingais daiktais.

Laivas vis dar teisėtai priklauso kompanijai, o nuskendę daiktai – keleiviams.