Italijos kompanija „Costa Cruises“, kuriai ir priklauso laivas „Costa Allegra“, pranešė, jog planų išlaipinti žmones Derošo salone atsisakyta, o vietoj to nuspręsta laivą tiesiog nutempti prie Mahės salos, esančios už 232 kilometrų nuo incidento vietos.

Kompanijos pranešime spaudai teigiama, jog bandymas keleivius perkelti į nedideles gelbėjimo valtis ir plukdyti juos iki nedidelės salos būtų per daug rizikingas.

Derošo sala, kurioje veikia prabangus kurortas, kur para kainuoja apie 1 tūkst. svarų (4069 Lt), 1 tūkst. 50 keleivių ir įgulos narių būtų buvusi paprasčiausiai perpildyta. Juk ten tėra viso labo 24 prabangūs kambariai ir 24 nameliai paplūdimyje.

2007 metais savaitę šioje nuostabioje saloje praleido Jungtinės Karalystės princas Williamas su Kate Middleton. Apie atostogas šiame kurorte britų karališkosios šeimos atstovas sakė, jog jos buvo vienos „geriausių per visą jo gyvenimą“.

„Costa Cruises“ informuoja, jog, atsižvelgus į vietos ekspertų rekomendacijas, nuspręsta visomis priemonėmis užtikrinti laive esančių žmonių saugumą, todėl nutarta atsisakyti planų išlaipinti juos Derošo saloje. Laivas su žmonėmis bus tempiamas iki Mahės salos“, - teigiama pranešime spaudai.

„Išlaipinimas Derošo saloje neužtikrintų būtinų saugumo sąlygų tiek laivo švartavimuisi, tiek pačių keleivių išlaipinimui. Be to, salos siūlomos infrastruktūros paprasčiausiai nepakaktų“, - konstatuoja kompanija.

„Costa Allegra“ Derošo salos link tempė 91 metro ilgio prancūzų žvejybinis laivas, kuris į pagalbą atvyko naktį į antradienį. Šiuo metu iš Seišelių į pagalbą nelaimės ištiktam laivui plaukia dar du vilkikai.

Tikimasi, jog kruizinis laivas Mahės saloje esančią sostinę Viktoriją pasieks ketvirtadienio rytą.

Neveikė tualetai

„Costa Cruises“ žada visomis įmanomomis priemonėmis sumažinti keleivių patiriamą diskomfortą.

„Sraigtasparniai užtikrins, jog netrūktų maisto, būtiniausių daiktų ir žibintų – iš visų jėgų bandysime sumažinti diskomfortą, kuris kils dėl sudėtingų kelionės į saugią vietą sąlygų“, - teigiama kompanijos pareiškime. Pranešama, jog laive dėl problemų su elektros instaliacija negalima naudotis tualetais. Laivo įgula neatmeta galimybės, jog gedimas labai greitai gali būti pašalintas, skelbia newsru.com.

Iš pradžių buvo sumanyta keleivius išlaipinti Derošo saloje ir iš ten juos nuskraidinti į Mahės salą. Tačiau šis procesas kainuotų labai brangiai, o užtruktų labai ilgai, nes salos oro uoste gali leistis lėktuvai, skraidinantys ne daugiau 20 keleivių.

Net keli „Costa Cruises“ pareigūnai, atsakingi už „Costa Allegra“ krizės sprendimą, apklausiami dėl „Costa Concordia“ tragedijos prie Italijos Džilijo salos, kai žuvo mažiausiai kelios dešimtys žmonių.