Tai pačiai bendrovei kaip ir sausį ties Italijos krantais nelaimę patyręs kruizinis laivas „Costa Concordia“ priklausantis laineris „Costa Allegra“ šiandien pasiekė Seišelių sostinę Viktoriją. Juo plaukęs amerikietis Gordonas Bradwellis agentūrai „Associated Press“ pasakojo, kad jis kartu su žmona savo patalus išsinešė į denį, nes laivo viduje buvo nepakeliamai karšta. O štai Eleanora Bradwell teigė, jog iš pradžių į gaisrą reaguota neorganizuotai, tačiau bendrai su susidariusia kritine padėtimi buvo susidorota neblogai.

Seišelių „Raudonasis kryžius“ pastatė palapines, kuriose suteikiama pagalba iš laivo išlipusiems keleiviams. Kai kurie jų, laivui pasiekus sausumą, negailėjo aplodismentų. Manyta, kad daugiu nei tūkstančiui keleivių išlaipinti prireiks keleto valandų.

Buvo kilusi panika

Nors „Costa Allegra“ kapitonas Nicolo Alba tvirtino, kad keleiviams „nebuvo iškilęs pavojus“, karštis ir higienos trūkumas kai kuriems vyresnio amžiaus žmonėms galėjo sukelti problemų, sakė „Creole Travel Service“ vadovas Guillaume'as Albertas.

Vienas keleivis vardu Chrisas pasakojo apie kilusią paniką, kai pirmadienį pasigirdo pavojaus signalas, mat dauguma „pagalvojo, jog nutiko blogiausia“. „Galėjau įsivaizduoti, kad reiks šokti į vandenį, mano žmona buvo paklaikusi iš siaubo“, - prisimena jis.

Nelaimę patyrusį lainerį „Costa Allegra“ į Viktorijos uostą atitempė prancūzų žvejybinis laivas, gaudantis tuną. Šeišelių sostinėje keleivių laukė „Raudonojo kryžiaus“ darbuotojai, išrikiuoti greitosios pagalbos automobiliai bei autobusai.

Britų Aukščiausias komisaras Matthew Forbesas apie incidentą kalbėjo: „Tai nutiko gana izoliuotoje vietoje, tad kelionė iki kranto užtruko“.

Už daugiau kaip 10 tūkst. Lt - neveikiantys tualetai ir dušai

Spėjama, kad keleiviai, kurių amžiaus vidurkis siekia 55 metus, už kruizą laivu „Costa Allegra“ sumokėjo po daugiau kaip 2500 svarų (per 10 tūkstančių litų). Kelionė turėjo baigtis Italijos uoste Savonoje. Iki tol laivas dar turėjo užsukti į Omaną, Jordaniją ir Egiptą.

Po gaisro laive nebeveikė tualetai ir dušai, tačiau keleiviai turėjo galimybę praustis mineraliniu vandeniu, kurį į laivą atgabeno sraigtasparnis. Visas tas tris dienas taipogi nebuvo šviesos, neveikė oro kondicionavimo sistema.

„Costa Cruises“ šiandien pranešė, kad daugiau kaip pusė keleivių liks Seišeliuose ir čia užbaigs savo atostogas bendrovės sąskaita. Likusieji išskris į Romą lėktuvais, kuriuos taip pat užsakė „Costa Cruises“.

Šis incidentas įvyko praėjus vos šešioms savaitėms po „Costa Concordia“ ištikusios nelaimės. Pastarasis kruizinis laivas užplaukė ant povandeninės uolos ir apvirto. Tada žuvo 32 žmonės.

Bendrovė „Costa Cruises“ tvirtina, kad laivo „Costa Allegra“ reguliarus techninis aptarnavimas ir remontas sausame doke buvo atliktas 2011 metų spalį.