„Neteisėtu šio leidimo atšaukimu pažeidžiamos CNN ir Acostos spaudos laisvės teisės pagal Pirmąją pataisą ir jų teisės į įstatyminę tvarką pagal Penktąją pataisą“, – sakoma televizijos pareiškime.

„Paprašėme teismo tuojau pat paskelbti uždraudimą, kuriuo (būtų) reikalaujama grąžinti Jimui leidimą (lankytis Baltuosiuose rūmuose), ir pagal šį procesą sieksime nuolatinės priemonės“, – nurodoma pareiškime.

Baltieji rūmai J. Acostos leidimą sustabdė po jo ginčo su prezidentu spaudos konferencijoje. D. Trumpas pareikalavo reporterio atiduoti mikrofoną, o jam iškart nepaklusus, pavadino jį „grubiu, siaubingu asmeniu“.

J. Acosta toliau bėrė klausimus ir viena Baltųjų rūmų stažuotoja pabandė paimti iš jo mikrofoną, o CNN žurnalistas kita ranka jį užstojo. Šį incidentą D. Trumpo administracija apibūdino kaip nederamą elgesį padėjėjos atžvilgiu.

Uždraudimas J. Acostai patekti į Baltuosius rūmus žymi išaugusią įtampą tarp prezidento ir jo pagrindinio priešininko žiniasklaidos stovykloje.

Baltųjų rūmų korespondentų asociacija (WHCA) sveikino CNN ieškinį ir nurodė, kad „leidimo į Baltųjų rūmų kompleksą atšaukimas prilygsta neproporcingai reakcijai į įvykius“.

„Mes toliau raginame administraciją keisti kursą ir grąžinti visas CNN korespondento (teises)", – sakoma WHCA prezidento Olivier Knoxo pareiškime.

„Jungtinių Valstijų prezidentas neturėtų savavališkai atrinkinėti apie jį rašančių vyrų ir moterų“, – pridūrė O. Knoxas.