Senatas už įstatymą balsavo likus vos trims valandoms iki vidurnakčio. Dabar federalinės institucijos galės dirbti dar 45 dienas iki lapkričio vidurio. Anksčiau rezoliucijai pritarė ir Atstovų rūmai, dieną, kai politikai Vašingtone pavojingai priartėjo prie galimo vyriausybės uždarymo.

Įstatymo projektą pasiūlė Atstovų rūmų pirmininkas Kevinas McCarthy. Jeigu jis nebūtų priimtas, milijonai viešojo sektoriaus darbuotojų nedirbtų ir negautų atlyginimų, o taip pat sustotų ir dalis šalies funkcijų – nuo karinių, iki maisto paramos ar federalinės politikos.

„Šiandien abiejų partijų dauguma Atstovų rūmuose ir Senate balsavo už tai, kad vyriausybė veiktų, kad būtų išvengta nereikalingos krizės, kuri sukeltų nereikalingą skausmą milijonams sunkiai dirbančių amerikiečių“, – sakoma J. Bideno pareiškime.

Nepaisant to, prezidentas sukritikavo K. McCarthy‘į ir respublikonus Atstovų rūmuose už tai, kad šie nesilaikė įsipareigojimų dėl išlaidų lygio, kuris buvo sutartas su Baltaisiais rūmais daug anksčiau, dėl ko ir kilo vyriausybės uždarymo grėsmė. Jie taip pat kritikuoti dėl to, kad į įstatymą neįtraukti punktai dėl paramos Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)