Penktadienį Ukrainos generalinis štabas pareiškė, kad progreso pavyko pasiekti dviem kryptimis – Novoprokopivkos Zaporižios kryptimi ir toliau į rytus Dnipropetrovsko srityje bei Očeretovatojės kaimo kryptimi.

Antradienį Kyjivas pranešė, kad Ukrainos kariuomenė įžengė į Zaporižios srities Robotynės kaimą, į pietus nuo jo tęsiasi mūšiai.

Ketvirtadienį Ukrainos Pietų gynybos pajėgų atstovė Natalija Gumeniuk sakė, kad Rusijos pajėgos iš Chersono į Zaporižią perkelia papildomas jėgas, tokius pokyčius diktuoja dideli nuostoliai.

Vienas iš geriausiai žinomų Rusijos karo „Telegram“ kanalų „WarGonzo“, turintis daugiau nei milijoną sekėjų, patvirtino, kad Ukrainos pajėgos įsitvirtino Robotynėje ir „atakuoja Novoprokopivką, kuri šiuo metu smarkiai apšaudoma“.

Rusijos gynybos ministerija penktadienį informavo, kad Zaporižios srities Robotynės kaime sunaikinta lauko šaudmenų slėptuvė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją