H. Clinton priminė ankstesnius T. Carlsono pareiškimus apie karą Ukrainoje. „Jis kalba tai, kad neatitinka tikrovės. Jis kartoja Putino melą apie Ukrainą“, – sakė ji interviu televizijos kanalui MSNBC.

Buvusi JAV valstybės sekretorė neatmeta, kad T. Carlsonui gali būti pasiūlytas darbas viename iš Rusijos leidinių, nors rusai šaiposi iš jo.

„Jei skaitote to, kas kalbama Rusijos žiniasklaidoje, vertimus, tai žinote, jie šaiposi iš jo. Jis kaip šunytis. Aš nenustebsiu, jei jis pasirašys sutartį su kuriuo nors Rusijos leidiniu, nes jis yra naudingas idiotas“, – pridūrė H. Clinton.

T. Carlsono interviu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu eteryje pasirodys ketvirtadienį, pranešė dešiniųjų pažiūrų JAV pokalbių laidų vedėjas.

Trečiadienį savo instagramo paskyroje T. Carlsonas parašė, jog pokalbio įrašas bus transliuojamas jo internetinėje svetainėje 23.00 val. Grinvičo laiku.

Buvęs televizijos kanalo „Fox News“ vedėjas, vienas iš svarbiausių Donaldo Trumpo sąjungininkų 2024 m. rinkimuose bei aršus JAV karinės pagalbos Ukrainai oponentas lankėsi Maskvoje, kad paimtų interviu iš V. Putino – pirmąjį šio interviu su žurnalistu iš Vakarų nuo 2022 m. vasario, kai prasidėjo Rusijos invazija Ukrainoje.

T. Carlsono vizitą Maskvoje plačiai nušvietė rusų valstybinė žiniasklaida, kurioje jau nuo seno akcentuojami JAV apžvalgininko pasisakymai prieš Ukrainą.

Be to, sensacingasis T. Carlsono interviu pasirodys tuo metu, kai dėl respublikonų pasipriešinimo Vašingtone baigia išsekti JAV pagalba Ukrainai ir ukrainiečių pajėgoms ima trūkti amunicijos.

Baltieji rūmai trečiadienį pranešė, kad V. Putinui nederėtų suteikti nekritiško kanalo, per kurį jis galėtų pateisinti savo karą Ukrainoje.

ES nesvarsto sankcijų T. Carlsonui

Šiuo metu Europos Sąjunga (ES) nesvarsto įvesti sankcijas JAV pokalbių laidų vedėjui T. Carlsonui, ketinančiam transliuoti interviu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, ketvirtadienį sakė atstovas, reaguodamas į gandus, kuriuos pakurstė technologijų milijardierius Elonas Muskas.

„Ne mūsų darbas užbėgti už akių ar spėlioti, ar kuri nors valstybė narė ar valstybių narių grupė pasiūlys įtraukti kokį nors asmenį į sankcijų sąrašą“, – žurnalistams sakė ES užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio atstovas Peteris Stano ir pridūrė, kad sankcijų procedūra yra „konfidenciali“.

„Be to, galiu pasakyti, kad šiuo metu su šiuo konkrečiu asmeniu susijusių diskusijų atitinkamose ES institucijose nevyksta“, – sakė jis, paklaustas, ar T. Carlsonas gali sulaukti sankcijų.

Europos įstatymų leidėjas Guy Verhofstadtas pirmadienį socialiniame tinkle paskelbė, kad ES „turėtų apsvarstyti draudimą T. Carlsonui keliauti“, jei jis leis Rusijos prezidentui „skleisti dezinformaciją“. Panašu, jog tai paskatino spėliones internete, kad ES svarsto šį žingsnį, o E. Muskas, socialiniame tinkle turintis 171 mln. sekėjų, į tai atsakė parašęs: „Jei tai tiesa, tai tikrai kelia nerimą“.

P. Stano priminė, kad iki šiol ES pritaikė sankcijas maždaug 2000 žmonių ir subjektų, susijusių su Rusijos invazija į Ukrainą prieš dvejus metus, įskaitant propagandą skleidžiančią Rusijos žiniasklaidą, pavyzdžiui, „Sputnik“ ir RT. Jis sakė, jog tai padaryta todėl, kad šios žiniasklaidos priemonės „nuolat lydėjo Rusijos karinę agresiją informaciniu karu“.

P. Stano pabrėžė, kad norint papildyti ES sankcijų sąrašą reikalingas visų 27 valstybių narių pritarimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)