Apie 2 tūkst. moksleivių išėjo į gatves sostinėje Santjage ir kitose šalies dalyse dėl pastebimos pažangos, susijusios su švietimo reformą, trūkumo.

Policija panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas, o demonstrantai atsakė akmenimis, kuriuos svaidė į saugumo pajėgas.

Per pastaruosius kelis mėnesius Čilėje įvyko jau kelios masinės jaunimo protesto akcijos. Birželį įvyko streikų ir gatvės demonstracijų serija, kurioje iš viso dalyvavo apie 700 tūkst. jaunuolių, po to, kai vyriausybė sutiko su dalimi jų reikalavimų.

Šalies prezidentė Michelle Bachelet nurodė įsteigti reformų komisiją ir pažadėjo skirti papildomų lėšų mokyklų pastatams ir įrangai atnaujinti bei skurdesniems moksleiviams paremti.

Tačiau kai kuriuos moksleivius išvedė iš kantrybės reformų pažangos tempas. „Jie kažką daro, tačiau kaip reikiant per lėtai ir ne tai, ką žadėjo“, – teigė vienas penkiolikmetis demonstrantas.

Iš esmės taikioje demonstracijoje smurtas pratrūko po to, kai kelios moksleivių grupelės išsiveržė iš pagrindinės eisenos ir pradėjo į policiją svaidyti akmenis.