„Odesoje įvyko sprogimas“, – sakoma pranešime. Tuo pat metu karinės oro pajėgos įspėjo Mykolajivo gyventojus, kad jų miesto kryptimi skrenda Rusijos raketos.

Kaip pranešama, apie 5 val. vietos laiku oro pajėgos rašė, kad priešo raketų grupė įskrido į Ukrainos oro erdvę ir manevruoja po regionus.

Oro pavojus buvo paskelbtas visoje Ukrainos teritorijoje, bet atšauktas kelios minutės iki 7 val. sekmadienio ryto.

Vėl sprogimai Charkive

Rusai antrą kartą per praėjusią parą raketomis atakavo Charkivą. Netrukus po vidurnakčio miestą sudrebino mažiausiai keturi galingi sprogimai, pranešė „Ukrinform“.

Pirmasis sprogimas nugriaudėjo beveik tuo pat metu, kai buvo paskelbtas oro pavojus, teigia Charkivo regiono valstybinės administracijos vadovas Olehas Synjehubovas, kuris taip pat pranešė apie apšaudymą per „Telegram“.

„Užpuolikai atakuoja Charkivą“, – rašė jis, ragindamas gyventojus likti slėptuvėse.

Charkivo karinio garnizono viršininkas Serhijus Melnykas per „Telegram“ informavo visuomenę, kad smūgis buvo suduotas iš Rusijos, Belgorodo miesto. Preliminariais duomenimis, priešas naudojo oro gynybos sistemą S-300. Naujų raketų atakų grėsmė išlieka, perspėjo S. Melnykas ir pridūrė, kad informacija apie galimus sugriovimus ir aukas yra tikrinama.

Likus kelioms minutėms iki atakos karinės oro pajėgos perspėjo apie balistinių raketų atakos grėsmę Charkivo, Poltavos ir Dniepropetrovsko regionams.

Kaip buvo pranešta anksčiau, šeštadienio rytą Rusijos kariuomenė raketomis „Iskander“ ir S-300 smogė Charkivui, dėl to buvo sužeisti penki žmonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją