Penkias partijas vienijančios koalicijos įstatymų leidėjai, turintys daugumą žemuosiuose parlamento rūmuose, penktadienį po maždaug 22 valandas trukusių debatų atmetė siūlymą pareikšti nepasitikėjimą vyriausybe. Iniciatyvą palaikė tik 84 iš 200 deputatų.

Opozicija, įskaitant ekspremjero Andrejaus Babišo vadovaujamą judėjimą ANO bei prieš imigraciją nusistačiusią Laisvės ir tiesioginės demokratijos partiją, kaltino koaliciją, kad ji nepakankamai stengiasi padėti gyventojams ir įmonėms, išaugus elektros ir gamtinių dujų kainoms.

Pasak vyriausybės, jos parengtas planas ateinančią žiemą leis skirti paramai namų ūkiams vidutiniškai po maždaug 15 tūkst. Čekijos kronų (654 eurus). Ministrų kabinetas taip pat žada imtis papildomų priemonių finansiniam spaudimui mažinti.

Praha kitą savaitę šaukia neeilinį Europos Sąjungos ministrų susitikimą, kuriame bus svarstomas vieningas požiūris į šią problemą. Čekija šiuo metu rotacijos tvarka pirmininkauja blokui.

Trečiadienį atsistatydino čekų Užsienio ryšių ir informacijos biuro vadovas Petras Mlejnekas dėl įtarimų palaikius ryšius su verslininku, kuriam pareikšti kaltinimai korupcija. P. Mlejnekas neigia kaip nors nusižengęs.

Opozicijos įstatymų leidėjai reikalauja, kad posto netektų ir vidaus reikalų ministras Vitas Rakusanas, kuris paskyrė P. Mlejneką ir jį rėmė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją